Primarul Robu s-a răzgândit și anunță că începe cârpirea trotuarelor din centrul...

Primarul Robu s-a răzgândit și anunță că începe cârpirea trotuarelor din centrul Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

strada centru

Timișorenii mai au de așteptat până când se vor putea plimba pe trotuare reabilitate cu pavaj din piatră naturală în centrul orașului. Asta pentru că, susține Nicolae Robu, procedura de contractare a unui furnizor merge destul de greoi.

În aceste condiții, Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că urmează, totuși, să înceapă cârpirea trotuarelor, ca urmare a lucrărilor de lărgire a străzilor din această zonă a Timișoarei.

„Am spus că refacem trotuarele atunci când vom veni cu altă tehnologie. Și anume, cu plăci de pavaj, cu pavele mari, netede, foarte frumoase, cu o producție mai specială din punct de vedere tehnologic, cu ingrediente naturale. Nu este piatră naturală 100%, pentru că ar costa foarte mult, care este realizat din piatră naturală, după o anumită tehnologie.


Sunt demarate lucrurile pentru a face așa ceva, dar durează mai mult decât ne-am așteptat noi. Până când vom ajunge să avem un furnizor contractat prin licitație, până când ni se va livra această piatră, remediem ce s-a stricat cu asfalt. Acum este și ca aspect, dar și funcțional groaznic să vezi că în vecinătatea bordurilor mai ales este groapă și se mai întâmplă și pe mijloc sau în alte părți ale trotuarului să fie la fel, acolo unde s-a săpat pentru a se duce cablurile în subteran. Deci, se vor reface trotuarele cu o anumită cârpeală acum, în această fază, nu se rade tot, să se vină cu o asfaltare nouă, din bordură în bordură, pentru că nu merită această cheltuială, întrucât decizia noastră este fermă, ca în interiorul inelui 1 de trafic, altfel spus partea centrală a orașului, toate trotuarele să fie cu pavaj. Dar nu cu pavaj din piatră de ciment ordinară, care se pune în general prin spații verzi fără pretenții, ci, repet, plăci mari, așa cum puteți vedea în orașe celebre ale lumii. Asta vom face de îndată ce vom putea”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că speră ca trotuarele din centrul orașului să fie refăcute cu pavaj din piatră naturală în acest an sau cel târziu imediat ce vom ieși din iarnă.

„Intrăm acum la reparații pentru că ar fi nedrept față de pietoni și față de bicicliști să lăsăm lucrurile în continuare așa cum se prezintă ele acum. Facem aceste reparații acum, dar vor schimba radical aspectul lor de îndată ce vom putea, repet, dacă se va putea încă anul acesta o parte dintre ele, dacă nu vom reuși, atunci ce îndată de condițiile meteo după ieșirea din iarnă o vor permite”, a adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.