Primarul Robu se plânge: „Nu a fost făcută nicio amenajare publică între...

Primarul Robu se plânge: „Nu a fost făcută nicio amenajare publică între blocuri în ultima jumătate de secol”

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit cu noi detalii, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, legate de lucrările care au loc în unele cartiere din oraș, cu scopul amenajării de parcări în locul garajelor, și nu numai.

Astfel, edilul-șef a anunțat că, în acest moment, se lucrează la patru parcări între blocuri. Una se află la nord de str. Sirius, în zona Soarelui, și este aproape finalizată, iar alte două sunt în lucru între B-dul Sudului și magazinul Carrefour, pe str. Uranus. De asemenea, o altă parcare este în lucru în cartierul Martirilor, în zona str. Dumitru Jugănaru.

De asemenea, Nicolae Robu a precizat că își propune să amenajeze toate spațiile dintre blocuri, doar că este nevoie de timp.

„Din păcate, nu putem acoperi tot orașul, vom intra peste tot unde putem. Ținta mea este ca absolut tot orașul să fie amenajat la aceste standarde firești, considerate înalte pentru România.


Aici nimeni nu a fost preocupat să facă nimic de jumătate de secol, de când au fost construite blocurile. Spațiile dintre blocuri au fost lăsate la voia întâmplării. Nu a fost făcută nicio amenajare publică în jumătate de secol. Avem așa de multe spații publice între blocuri, încât nu putem să le facem față să le terminăm într-un timp scurt. Campania vizează absolut întregul oraș”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai susținut că, în viitor, se va putea acționa în mai multe zone pentru realizarea de amenajări între blocuri, după ce Societatea de Drumuri Municipale va finaliza lucrările de lărgire a străzilor.

„Vom avea capacitate să acționăm pe un front mult mai larg și să avem în lucru mult mai multe astfel de parcări, dar când spun parcări, eu am în vedere și amenajarea de spații verzi conexe, de trotuare, alei pietonale de acces la blocuri. Vom continua, așadar, această campanie în tot orașul pe un front mai larg de îndată ce marile proiecte se vor mai împuțina, aflate în sarcina SDM, pentru că aceste lărgiri de străzi sunt făcute în foarte mare măsură, nu mai sunt multe străzi de lărgit, unele vor face obiectul unor licitații, pentru că sunt proiecte investiționale, și nu proiecte de modernizare, de reabilitare, de ajustări. Și atunci, când SDM-ul va fi mai degrevat de mari proiecte, se va putea concentra pe un front mai larg la astfel de amenajări”, a detaliat Nicolae Robu.

4 COMENTARII

  1. Primarul nostru a găsit o noua tema sa ne amețească. Pai a cui obligație era sa amenajeze și sa întrețină spatiile dintre blocuri? De jumătate de secol nu s a întreprins nimic. Dar în ultimii 7 ani s a făcut cevade când cu măiestrie și pricepere conduce destinul acestui oraș. Și ce proiecte de anvergura a realizat SDM sa justifice ca nu a avut capacitate, în afara de a turna câte o lopata de asfalt pe drumurile pline de petrece ale urbei? Cam de câte mandate mai crede Dl Robu ca ar mai avea nevoie sa ne rezolve noua timișorenilor aceasta problema de a avea un oraș civilizat.?

  2. Primăria trebuia să le amenajeze iar tu eşti primar de 7ani. Nu – ţi este ruşine să vorbeşti ?
    În zona Soarelui ,,amenajările” tale s-au finalizat cu dispariţia zonelor verzi şi copacilor de ,,jumătate de secol” în cvasitotalitate. Nu degeaba eşti supranumit ,,drujbă”. Urăşti natura, tai copacii şi betonezi spaţiul verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.