Primarul unui oraș din Banat, în conflict de interese

Primarul unui oraș din Banat, în conflict de interese

0
DISTRIBUIȚI

Potrivit unui comunicat dat astăzi publicităţii, Agenţia Naţională de Integritate a anunțat că l-a găsit pe actualul primar al oraşului cărăşean Moldova Nouă, Adrian Constantin Torma, în conflict de interese administrativ şi riscă să-şi piardă funcţia, deoarece, în 14 decembrie 2016, a încheiat un contract de comodat cu asociaţia Tommyland, în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de membru fondator şi funcţia de vicepreşedinte, încălcând astfel prevederile legale.


Concret, primarul a oferit acestei asociaţii care se ocupă de educaţia copiilor, un spaţiu gratuit, pe baza unei hotărâri a consiliului local.

Primarul Torma şi-a anunţat în două rânduri demisia, în semn de protest pentru că proiectele sale pentru accesarea unor fonduri europene nu s-au bucurat de sprijin guvernamental, dar a revenit de fiecare dată asupra acestei decizii. Adrian Torma a candidat în anul 2016 pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, venind din mediul privat, unde a fost socotit un om de afaceri de succes, dar potrivit propriului său bilanţ, nu a reuşit să aducă în administraţie şi în viaţa oraşului schimbările pe care şi le propusese. Fost membru PNL, Adrian Torma a devenit independent după ce a fost exclus din partid, dar în toamna acestui an a decis să se aproie de organizaţia locală a PSD, motivând că a făcut acest pas „pentru comunitatea din Moldova Nouă”. El a afirmat, de asemenea, că PNL este „un partid cangrenat” dar ambele partide trebuie să se reformeze, prin promovarea unor oameni tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.