Profit de 800% pentru patronul care a dezinsectat cu moarte blocul de...

Profit de 800% pentru patronul care a dezinsectat cu moarte blocul de pe strada Mioriței din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Patronul firmei Bistrim Dera SRL-D, Sorin Buță, cel care a dezinsectat în blocul de pe strada Mioriței cu pastile care conțineau fosfură de aluminiu, folosită și în lagărele de exterminare naziste, a obținut un profit de 800%, cu prețul a trei morți și a zeci de oameni internați. Conform declarațiilor acestuia, acesta a cumpărat, în urmă cu aproximativ două , trei săptămâni, două tuburi de Delicia Gastoxim, cu șase sute de lei, de la un fost coleg, patronul motivându-și alegerea prin faptul că știa că are un efect foarte bun asupra ploșnițelor, se arată în referatul prin care s-a propus Judecătoriei Timișoara arestarea. Cel indicat de el ca fiind vânzătorul tuburilor de Delicia nu a recunoscut tranzacția în timpul audierilor.

Buță a fost contactat de administratorul firmei care deținea două blocuri pe strada Mioriței pentru deratizarea a 25 de locuințe care în acel moment erau nelocuite.


Patronul a povestit că încăperile erau într-o avansată stare de degradare, cu saltele rupte și pline de insecte. În fiecare cameră a pus câte 30 de pastile, a stropit și cu un insecticid, după care a izolat ușile cu scotch. Pentru a câștiga timp a chemat un prieten să-l ajute la izolarea ușilor, toată operațiunea durând, vineri, două ore și jumătate. Prețul pe care firma care administrează clădirea trebuia să-l plătească era de 5.000 lei. Când a plecat din Complexul Studențesc, s-a oprit în zona Gării de Nord și l-a pus pe amicul său să arunce ambalajele în care erau pastilele din clasa de toxicitate 1 la gunoi, ambalajele fiind recuperate de anchetatori din gunoi, după tragedia de pe strada Mioriței. Sâmbătă și duminică, Buță a fost contactat de proprietarii altor două locuințe din alte clădiri, unde  a procedat la fel.

Conform Oficiului Fitosanitar Timiș pentru a putea folosi astfel de substanțe extrem de toxice, Buță trebuia să obțină o autorizație de la Autoritatea Națională Fitosanitară, avize de la Poliția Timiș și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, firma lui Buță nedepunând niciodatată vreo solicitare în acest sens.

Patronul firmei a susținut în declarația pe care a dat-o că recunoaște și regretă foarte mult cele întâmplate, susținând că nu a vrut nicio clipă să pună în pericol viețile oamenilor, luându-și toate măsurile de siguranță pe care el știa că le poate lua. Sorin Buță a fost arestat, aseară, pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată, trei acte materiale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.