Proiectul timișorean Thy Veils a lansat coloana sonoră a filmului „Neoradiant” VIDEO

Proiectul timișorean Thy Veils a lansat coloana sonoră a filmului „Neoradiant” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Proiectul timișorean Thy Veils a lansat coloana sonoră a filmului Neoradiant

Proiectul timișorean The Veils a lansat recent albumul „Neoradiant“, care este numele următorului capitol în odiseea grupului: realizarea unui film science ficion de lung metraj. De fapt, o întreagă galaxie se materializează treptat sub formă de piese noi, videoclipuri, instalații, ilustrații, povestiri și spectacole-concept. Filmările au avut loc până acum în Timișoara, Budapesta, Atena, Viena, Praga, Tbilisi și Berlin.

„De la Forbidden Planet (1956), primul film cu coloană sonoră electronică în întregime, până la sintetizatoarele baroc din muzica lui Wendy Carlos pentru A Clockwork Orange (1971), muzica electronică a fost dintotdeauna asociată cu genul science-fiction“, au transmis inițatorii acestui proiect. Echipa care a realizat acest material sonor este compusă din Daniel Dorobanțu (electronics, texte, producție, visuals), Alira Mun (voce, texte), Manuela Marchiș (voce), Dora Gaitanovici (voce), Petre Ionuțescu (trompetă), Sergiu Cătană (tobe), Punu (tobe), Ion Dorobanțu( electronics) și Attila Lukinich (mixaj și master).

„Incontestabil, muzica este un limbaj universal.


S-a născut odată cu oamenii, dar nu a încremenit în timp. Este în permanentă prefacere. Acum trebuie să îi învățăm noile dialecte. Înainte era nevoie de un laser, magnet sau ac pentru a reproduce sunete. Acum e nevoie doar de coduri. Cu un laptop, un om poate înlocui o orchestră. Evoluția producției muzicale este atribuită tehnologiei.

Avangardist și în același timp primordial, Thy Veils depășește granițele muzicii. Acest ansamblu sincretic reunește compozitori, instrumentiști, producători, precum și designeri, stiliști, dansatori, coregrafi, scriitori, artiști vizuali sau inovatori tech.Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și uneori, înaintea lor. De peste 20 de ani descoperă, explorează și cartografiază sonor și vizual un întreg univers. Experiența umană înțeleasă prin artă“, spun inițiatorii acestui proiect.

Pionier al muzicii ambientale, Daniel Dorobanțu fondează Thy Veils ca proiect de studio în 1995. Opt albume de studio și patru albume live mai târziu, consacră prezența românească pe cele mai importante scene artistice internaționale, de la New York la Tbilisi, via Viena și Berlin. Între timp, a captat atenţia radiourilor de specialitate, criticilor şi presei străine. Nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic şi world-fusion, Thy Veils anticipează noile orizonturi ale tehnologiei audio și ale gândirii despre evoluția societății.

Albumul Neoradiant se poate asculta aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.