Protest la Spitalul Județean Timișoara după decizia de schimbare a managerului Marius...

Protest la Spitalul Județean Timișoara după decizia de schimbare a managerului Marius Craina cu un liberal venit de la PLUS

4
DISTRIBUIȚI

Protest în fața Spitalului Județean din Timișoara după decizia de ieri a ministrului Sănătății de a-l schimba din funcția de manager pe medicul Marius Craina. Acesta a fost înlocuit cu tânărul cercetător Raul Pătrașcu, trecut la PNL de la PLUS, carea  terminat Facultatea de Medicină în vara acestui an. Aproximativ 100 de cadre medicale – medici, asistente, infirmiere, brancardieri din mai toate secțiile s-au adunat,  au coborât în jurul orei 10, în fața spitalului.


Protestatarii au redactat o scrisoare deschisă adresată ministrului Sebastian Costache, în care-i cer acestuia să revină asupra deciziei și să vină la Timișoara pentru a vedea cum s-a schimbat spitalul în cei cinci ani de mandat. Angajații spitalului județean au început să scandeze ”Craina nu pleca” și ”Craina, noi te vrem”.

”E anormal, într-o țară normală pe care ne-o dorim cu toții, ca un manager să fie demis de azi pe mâine, pe niște hârtii neoficiale, înregistrate, neînregistrate, neuitându-se la ce a făcut domnul profesor Marius Craina, atât pentru secția mea, pentru to spitalul, cât și pentru viitoarea maternitate. Nu a ținut cont nici că e PSD, nici că e PNL. A fost om, iar din punct de vedere politic să destitui un om doar pentru că face parte dintr-un alt partid nu pare normal”, a susținut conf.dr. Petre Mihaela, cea care conduce secția de obstretică – ginecologie.

Veronica Rod, liderul Sindicatului Sanitas a susținut că ”noi credem că este un mod josnic de a face această schimbare, nu să se arunce în activitatea acestui om, care și profesional și colegial, a fost pentru noi nu un director, a fost un prieten. Ușa dânsului a fost deschisă pentru toată lumea și a tratat toți salariații la fel, indiferent de gradul profesional”.

Protestatarii au anunțat că vor aduna semnături pe scrisoarea deschisă și mâine vor ieși, din nou, în fața spitalului.

4 COMENTARII

  1. Proaspatul manager al Spit.Judetean are doar 30 ani,ar fi un lucru bun sa promovam tinerii, DAR A TERMINAT FACULTATEA DE MEDICINA abia in IULIE 2019 cand a dat licenta, este deja cadru didactic la UMFT, la baza fiind licențiat in chimie,fizică domenii in care s-a plimbat prin strainatate cu burse de cercetare. Dar cel mai important a fost port-geanta lui Ciolos, consilier de stat la 26 ani….cariera lui seamana cu a oricarui roman, tânăr medic, chimist si fizician cercetător diasporez, frumos si liber,nonsecurist si nonpupincurist…. Ar fi de ras daca nu e de plâns. Ceea ce nu înțeleg de ce nu l-au primit in Academia de Științe Medicale…oare ii apare mesajul „Fonduri insuficiente”?! In 3-6 luni maxim se rezolva. Pentru ca spectacolul sa fie funebru pana la capat, dle manager Patrascu va sugerez numirea ca director medical al Acad.Prof.Dr. Emeritus MIHAI IONAC.
    Macar dupa mandatul lui Craina se mai vede cate ceva miscat în spital,dupa mandatul copilului astuia speram sa se mai vada spitalul de-a-ntregul….sau ne mutam la privat cu toții… Hai,sictir!

  2. Pe viitor să votăm în Timișoara tot PNL că nu se duce doar spitalul dracului se duce tot orașul.
    Dar și cu usr cred că nu e ce vedem, că oricum nu vedem nimic. După mine sunt mâna în mână PNL și USR-Plus.
    Fritz nu ia atitudine deloc. E slab sau poate cei din SRI au zis nu da tare în robulache. Dacă e sau nu e SRI în spatele lui Fritz numai viitorul o sa l domonstreze. Dacă acest Frizt îl periaza doar pe Robu atunci e clar. SRI în toate și în tot dar prost. Nu poți să vii sa ceri voturi tu USR-Plus și să vezi ce face acest primar în oraș și să taci. Sau poate îl și ajuți??????
    Poate și votul nostru contează????

  3. Garantat by Ciolos – Sigur e nonsecurist ? Mă îndoiesc.
    Alin, din păcate cred că ai dreptate: ,,SRI în toate și în tot dar prost.” De asta USR nu face opoziţie şi nu-i demască ilegalităţile lui Robu. Robu, USR, Cioloş, toţi sunt în echipă. Cetăţeanul de rând sclav pe plantaţia lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.