„Remains of the Feast”, o inedită expoziție de bijuterii

„Remains of the Feast”, o inedită expoziție de bijuterii

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul de Artă din Arad vernisează vineri, 8 noiembrie, la ora 18,00, expoziţia interactivă de bijuterie contemporană „Remains of the Feast”, cu un mod inedit de prezentare realizat de Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană. Expoziţia s-a bucurat de o apreciere deosebită atât în România cât şi peste hotare, în oraşe precum Milano, Atena, Legnica şi Barcelona, în cadrul unor evenimente internaţionale de mare anvergură.

Un număr de 20 de designeri, artişti şi arhitecţi explorează semnificaţia şi sensul materialelor şi tehnicilor de producţie şi potenţialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare şi consum responsabil, realizând această instalaţie interactivă în care bijuteria contemporană şi noile media devin oglinzi ale unei societăţi de consum şi risipă.

Tema proiectului este povestea regelui Midas din legendele greceşti, a cărui dorinţă de a transforma tot ceea ce atingea în aur, i-a adus pieirea, o metaforă reprezentativă pentru societatea contemporană prin care, reluând masa mitică a regelui frigian într-un decor luxuriant, auriu,  putem descoperi ceea ce lăsăm în urma unui „ospăţ” în care au fost epuizate toate resursele.


Într-o lume în care schimbările rapide ale modei au generat a doua industrie poluatoare la nivel global după cea a petrolului, în care se cheltuie mai mulţi bani decât ar fi nevoie pentru a hrăni întreaga populaţie a planetei, proiectul expoziţiei pune întrebări despre responsabilitate şi acţiune.

Expoziţia va fi deschisă până în 6 decembrie iar programul de vizită este de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.