Retragerea Daco-Geticii a adus schimbări importante în clasamentul Ligii 2. Pe ce...

Retragerea Daco-Geticii a adus schimbări importante în clasamentul Ligii 2. Pe ce locuri se află acum ASU Poli şi Ripensia

0
DISTRIBUIȚI

Inevitabilul s-a produs, abandonul celor de la Daco-Getica Bucureşti a fost confirmat de FRF. Ieşirea din competiţie a fostei Juventus a avut consecinţe importante asupra clasamentului, căci toate rezultatele trupei din Colentina în acest sezon au fost anulate. Avantajate de situaţie sunt ASU Politehnica şi CSM Reşiţa, ambele au părăsit locurile retrogradabile înaintea rundei din weekend.

Printre marile „pierzătoare” de pe urma retragerii Daco-Geticii e, în schimb, Ripensia Timişoara, roş-galbenii au ajuns pe locul 15, primul „peste linie”, înaintea vizitei de mâine a Concordiei. Trupa pregătită de Alexandru Pelici câştigase cu 7-2 în urmă cu două etape în faţa bucureştenilor pregătiţi (atunci) de Marius Baciu. După acel meci însă patronul grupării din Capitală a şi decis ieşirea din competiţie de teama umilinţelor la care ar urma să aibă parte echipa formată în mare parte din juniori. Comisia de Disciplină a luat act la mijlocul săptămânii de retragerea Daco-Geticii, care a fost pedepsită cu retrogradarea în ultimul eşalon. Bucureştenilor li s-au anulat rezultatele deoarece nu au încheiat nici măcar turul, dacă ar fi disputat pe teren prima parte a sezonului, atunci în partidele rămase de jucat s-ar fi dat victorii la masa verde pentru adversare.


În acest weekend Daco-Getica a înregistrat a doua neprogramare la rând.

ASU Poli şi Reşiţa au cedat ambele, scor 0-1, cu Daco-Getica, la începutul sezonului, astfel că cele două au fost avantajate de retragere. Alb-violeţii şi rosso-neri au făcut câte un salt de trei locuri, de pe 17 pe 14, respectiv de pe 16 pe 13. „Băieţii în ghete” sunt avantajaţi de golaveraj în faţa lui „Ripi”, în timp ce cărăşenii au un punct mai mult în clasament. Atât ASU Politehnica, cât şi CSM Reşiţa, au înregistrate câte 12 partide jucate în ediţia 2019-20.

Dunărea Călăraşi şi Csikszereda sunt grupările care au căzut pe poziţiile retrogradabile în locul (şi în spatele) echipelor bănăţene înaintea etapei a 15-a. UTA a pierdut şi ea cele trei puncte acumulate cu Daco-Getica, dar are totodată în acest moment doar zece partide omologate în actualul campionat.

Mâine, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”, Ripensia are un meci important de clasament cu Concordia Chiajna, formaţie care are două puncte peste roş-galbeni, în timp ce ASU Politehnica joacă pe terenul Petrolului, tot sâmbătă, dar de la ora 11.30 (televizat). CSM Reşiţa are meci mâine chiar la Călăraşi (ora 11.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.