Rezultate neconcludente după după primele analize în cazul celor trei morți după...

Rezultate neconcludente după după primele analize în cazul celor trei morți după dezinsecția din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primele analize în cazul celor trei morți, o femeie și doi copii, după dezinsecția din Timișoara, făcute de legiști, sunt neconcludente. „Depistarea unui toxic în organism nu se poate face atât de repede și printr-o singură gamă de analize”, spune directorul IML Timișoara.

Directorul IML Timișoara, Alexandra Enache, a declarat, pentru Mediafax, că medicii legişti au finalizat analizele preliminare în urma autopsiilor. „În acest moment avem rezultate preliminarii.


Desfășurăm mai departe analize toxicologice și analize de anatomie patologică tocmai pentru a stabili cu certitudine diagnosticul la aceste trei cazuri care au fost autopsiate ieri. Analizele preliminare sunt negative pentru toxicul pe care noi l-am testat, dar aprofundăm pe alte tehnici și alte determinări toxicologice prezența toxicelor în organism. Se desfășoară examenul toxicologic în continuare, pentru că depistarea unui toxic în organism nu se poate face atât de repede și printr-o singură gamă de analize. Vom căuta în contiuare prezența toxicului în organismele persoanelor decedate. În paralel se fac analize de anatomie patologică”, a spus Alexandra Enache.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Miercuri, alte cinci persoane dintre cele evacuate în Timișoara, după deratizare, au cerut ajutor medical. Printre cei care au apelat 112 se află trei copii.

Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara, fiind luată decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare. Ministrul Victor Costache a cerut modificarea legislației ca direcțiile de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.