Prima remiză între Ripensia şi ASU Politehnica. Tensiune, reprize împărţite de vânt,...

Prima remiză între Ripensia şi ASU Politehnica. Tensiune, reprize împărţite de vânt, un penalty şi un cartonaş roşu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia şi ASU Politehnica şi-au împărţit punctele la Pădurea Verde. A fost un 1-1 cu tensiune, scor stabilit încă din prima parte a întâlnirii din runda a 17-a, intermediară a Ligii 2. Oaspeţii alb-violeţi au deschis scorul prin Mircea Axente contrar cursului jocului iar gazdele au egalat prin Claudiu Apro dintr-un penalti acordat pe finalul reprizei. În partea secundă a fost rândul „Băieţilor în ghete” să atace mai mult „cu vântul”, dar tabela a rămas neschimbată.

Vântul a perturbat serios jocul de pe „Electrica”, dar şi jucătorii celor două rivale locale au abuzat de mingi înalte, fără prea mult succes. Căci reuşitele au venit la firul ierbii. Până la urmă a fost un duel cu de toate, inclusiv cu un stadion, mic, dar pe trei sferturi plin. Cu fondul sonor asigurat de Peluza Sud.

„Ripi” a avut mai mult iniţiativa, dar nu mingile aruncate în careu au avut sorţi de izbândă. Gazdele au ameninţat de la distanţă prin Apro şi Stoi (min. 13 şi 23), primul din lovitură liberă, dar balonul a trecut peste transversală. Popovici a şutat pe poartă în minutul 29, dar Contra a răspuns bine. Pe contră, Popescu l-a lansat pe Axente, care cu fundaş în spate a ajuns în careu şi l-a învins pe Dobre cu un şut la colţul scurt. Putea fi chiar 0-2 trei minute mai târziu, când Ignea a trimis peste din 12 metri o minge respinsă greşit de fundaşii roş-galbeni.

Cea mai controversată fază a partidei a avut loc cu circa cinci minute înainte de pauză, arbitrul Florin Marcu a acordat un fault în lateralul terenului pentru gazde. În timp ce banca gazdelor a sărit ca arsă. Al patrulea oficial Dragoş Lunca i-a transmis apoi „centralului” că Mera l-a lovit pe Voinea în careu. Din penalty Apro l-a învins pe Contra cu un şut în dreapta portarului, care s-a dus bine pe minge, dar în van. Iar pe finalul mitanului goalkeeperul în violet a fost întrebuinţa şi de Stoi, dar a respins în corner.

Partea a doua i-a găsit mai montaţi pe jucătorii lui Octavian Benga. În minutul 55, cu ajutorul vântului Ignea putea înscrie din corner, dar Dobre a respins. După minute bune de presiune, jocul s-a animat şi mai mult, a devenit un duel pe contre. ASU Poli a fost cel mai aproape de un nou gol cu zece minute înainte de final, când Ignea a scăpat cu Dobre, dar a tras în goalkeeper, mingea a ajuns la Zabun, care a fost de asemenea blocat de tânărul portar. De partea cealaltă „Ripi” a avut o şansă bună prin Apro. În prelungiri C. Toma a fost eliminat pentru al doilea „galben”, dar nu a mai contat căci ultimele centrări nu şi-au mai găsit ţinta la poarta dinspre Calea Lipovei.

Un egal tensionat care e mai degrabă favorabil „Băieţilor în ghete”, care păstrează un avans de două puncte faţă de rivală, cu 21 de puncte din 16 partide. Ripensia se află însă din nou pe loc de C, fiind pe 16 acum după succesul celor de la Miercurea Ciuc (tot 19 pt.) cu Reşiţa.

Ripensia: Dobre – Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Neagu (81, Zaluschi) – Popovici (75, Fotescu), Stoi (62, Tudorache), Chera – Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera, Coadă, Cherecheş – Dros, Vidrăsan (46, B. Vasile) – C. Popescu, Ignea, Ungureanu (61, Zabun) – Axente. Antrenor: Octavian Benga.

Între „echitabil” şi „nemulţumit”, dar „nu e nimeni supărat”

Alexandru Pelici a considerat corect rezultatul la final, deşi nici el nu se mulţumit de deznodământ. „Un rezultat echitabil. În prima repriză am avut câteva situaţii bune de a înscrie, câteva faze fixe. Am fost ajutaţi şi de vânt, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în repriza a doua, pentru Poli. În ciuda faptului că am avut vântul şi acele situaţii, am primit gol. E bine că am reuşit să revenim. Un 1-1 care ne aduce un punct. Nu suntem mulţumiţi, voiam să câştigăm, veneam după egalul de la Măgurele. Asta e, mergem înainte şi încercăm să luăm cât mai multe puncte… A doua repriză s-a jucat haotic, vântul şi-a pus amprenta, dar au avut ocazie mare, la Ignea, apoi minge respinsă la Zabun, puteau face 2-1. Şi noi am avut acea pasă a lui Zaluschi pentru Apro. Cam astea au fost în repriza secundă cele mai mari ocazii. Felicit băieţii pentru muncă… Cu siguranţă era altfel fără vânt, aşa s-a abuzat de mingi lungi”, a spus Alexandru Pelici, „principalul” Ripensiei.

„Un joc important pentru noi, tot timpul derbiurile locale nasc ambiţii, am jucat contra concitadinilor noştri de la Ripensia. Înainte de meci poate puteam să spun că sunt mulţumit sau pe jumătate mulţumit cu un punct, dar acum pot să declar că pe aspectul jocului sunt nemulţumit.


Pe toată durata partidei, în special repriza a doua, am fost echipa care a avut mai multe ocazii. Am preluat iniţiativa în repriza a doua, am dorit să câştigăm, nu ne-am dorit un egal. Băieţii au reacţionat excelent, îi felicit pe această cale. Legat de pregătirea jocului, cei de la Ripensia, doar în foarte puţine momente ne-au surprins. Dacă eram mai atenţi, mai ales pe tranziţie pozitivă, trebuia să speculăm în repriza secundă… şi ocazia lui Ignea, imensă. Îi felicit şi pe cei de la Ripensia pentru joc şi atitudine. Cred că suntem două echipe timişorene care încercăm să facem puncte şi există respect reciproc… În prima repriză am fost înfluenţaţi de vânt, ne-am adaptat destul de greu şi am pierdut multe mingi, mingea a doua, de aceea am făcut schimbarea la pauză. Vasile a echilibrat jocul la mijloc şi am controlat repriza a doua”, a declarat Octavian Benga, tehnicianul Politehnicii.

„Jucătorii mai greşesc, din păcate azi a fost el (n.r. Mera)… nu pot fi supărat. Ne-a câştigat multe meciuri. E bine că nu am pierdut… Consider că dacă nu luam acel gol, Ripensia foarte greu ne-ar fi marcat… se întâmplă. E bine totuşi că s-a terminat egal şi nu e nimeni supărat”, a conchis Benga cu referire la penalty-ul făcut de Mera.

După şapte victorii violete şi două roş-galbene în duelurile directe oficiale, aceasta e prima remiză între cele două, considerând totuşi că două dintre egaluri s-au transformat în victorii în Cupă pentru ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.