Ripensia a aplicat o presiune constantă şi a învins-o meritat pe Concordia...

Ripensia a aplicat o presiune constantă şi a învins-o meritat pe Concordia Chiajna. Roş-galbenii au părăsit zona retrogradării

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a stat mult timp „pe roşu” după retragerea Daco-Geticii. Formaţia pregătită de Alexandru Pelici a învins-o azi cu 2-1 pe Concordia Chiajna şi a făcut un salt sănătos în clasament. Roş-galbenii au dominat, au deschis scorul prin Apro din penalti, dar a fost egali la pauză cu ilfovenii. Până la urmă omul-meciului Alex Neagu a adus toate cele trei puncte în contul gazdelor.

Pe un frig pătrunzător la „Electrica”, unde jumătate din spectatori erau reprezentaţi de copiii din propriul Centru, prezentaţi după meci publicului, „Ripi” a dar primele semnare la poarta lui Greab după zece minute. Neagu a trimis periculos dintr-o lovitură liberă iar portarul Concordiei a fost nevoit să respingă în corner. În minutul 31 presiunea a dat rezultate în careul advers, Dobrosavlevici a întârziat la minge şi l-a faultat pe Voinea iar arbitrul Marius Chioran a dictat penalti. Execuţia lui Apro a fost greu de oprit, fundaşul trimiţând cu stângul spre vinclul din dreapta lui Greaba.

Concordia a avut succes la prima ei fază cu adevărat periculoasă. O „liberă” aruncată în careu a picat pe un fundaş timişorean, Albu a şutat defectuos din centrul careului, dar pe traiectorie s-a ivit Bilal Bari, care a trimis în plasă pentru 1-1. Scor înregistrat şi la pauză în ciuda unei alte şanse bune avute de Chera pentru amfitrioni.

La reluare, tot „Ripi” a fost mai insistentă, la cinci minute de startul părţii secunde Voinea a trimis peste poartă din câţiva metri la o centrare din banda stângă. Iar când s-a îndeplinit o oră de joc acelaşi Neagu l-a pus la încercare de la distanţă pe Greab. Până la urmă Alex Neagu, la probabil cel mai bun meci de la sosirea pe Bega, avea să-l învingă pe portarul Chiajnei. În minutul 74 a recepţionat pe jos de la C. Toma în careu şi a reluat cu interiorul sub bară, uşor în dreapta portarului, care a intervenit târziu. La 2-1 doar Batin a mai pus în pericol cele trei puncte, dar în minutul 85 experimentatul atacant a trimis slab cu stângul şi nu l-a putut învinge pe Dobre, care azi a dat emoţii colegilor la 1-1, când a trimis o pasă direct la adversar, dar norocul timişorenilor a fost că Paliu nu a avut reacţie.

Cu cele trei puncte Ripensia a săltat până pe 11, având acum 17 puncte din 14 jocuri. În runda următoare roş-galbenii merg la Tr. Măgurele.

Ripensia: Dobre – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Neagu (78, T. Călin) – Fotescu (72, Popovici), Stoi, Chera (86, Vasluian) – Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici

Concordia: Greab – Dumitraş, Stănică, Dobrosavlevici (cpt.), Fota (51, Olteanu) – Al. Albu – Paliu (70, Obedeanu), L. Ion, Hamzaoui (78, Târcoveanu), Batin – Bari. Antrenor: Erik Lincar.

Alex Pelici, mulţumit: „Victorie importantă… meritată”

Alexandru Pelici avea motive de satisfacţie la finele jocului.


Ripensia a întrecut mai clar decât o indică scorul o fostă divizionară A şi a scăpat totodată de poziţiile care duc în C, cel puţin pe moment roş-galbenii sunt la mijlocul clasamentului. „E o victorie importantă, prin prisma faptului că fără cele trei puncte cu Daco-Getica eram din nou într-o situaţie grea, eram în zona roşie a clasamentului. Am reuşit să câştigăm, erau foarte importante cele trei puncte. Cu atât mai mult cu cât sunt împotriva unei echipe care vine din Liga I. Nu ştiu dacă nu are şase-şapte în primul 11 care au jucat în prima ligă: Greab, Dobrosavlevici, Albu, Fota, Ivanovici, care a fost pe bancă, un lot echilibrat şi bun pentru această ligă. Îmi felicit băieţii, cred că victoria e meritată, am mai avut ocazii de a marca şi mă bucur că suntem unde trebuie să fim”, a declarat Alexandru Pelici.

Antrenorul Ripensiei era în continuare deranjat de retragerea Daco-Geticii după acel 2-7 suferit de bucureşteni pe „Electrica”: „…Nu mai contează, important e că am reuşit să câştigăm, felicit băieţii. Important e că am legat al patrulea joc fără înfrângere după ruşinea cu Mioveniul şi mă bucură acest lucru”.

„Clasamentul e foarte echilibrat, orice victorie te poate urca multe locuri. E adevărat, azi ştiam că şi prin prisma terenului, a condiţiilor de joc, va fi un meci de luptă, bazat pe anumite situaţii de concentrare, cum a fost şi penaltiul pe care l-am încasat. Tot aşa, o situaţie care nu anunţa prea multe. Eram sigur că se va marca gol din fază fixă şi până la urmă e bine că am reuşit noi. În a doua repriză cred că nu prea am mai reuşit să fim aşa de combativi iar cei de la Ripensia chiar şi-au creat două-trei ocazii bune de a marca. Felicit echipa gazdă, îmi pare rău că nu reuşim să câştigăm puncte în deplasare. Până la urmă mai sunt şase etape şi trebuie să obţinem maximum de puncte. Îmi doresc de la jucătorii mei să fie mai combativi, mult mai ambiţioşi, să-şi dorească mult mai mult de la acest frumos spor”, a spus şi Erik Lincar, tehnicianul Concordiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.