Neînvinsă de şapte runde, Ripensia abordează cu optimism jocul cu Viitorul Pandurii....

Neînvinsă de şapte runde, Ripensia abordează cu optimism jocul cu Viitorul Pandurii. Roş-galbenii au pierdut un jucător până în iarnă

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara înfruntă sâmbătă pe „Electrica” una dintre cele mai imprevizibile echipe ale Ligii 2, Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Roş-galbenii sunt neînvinşi de şapte etape şi îl au totodată între rânduri pe golgheterul la zi al campionatului – Albert Voinea, autor a 11 reuşite până acum. În schimb, tehnicianul Alexandru Pelici nu va mai putea miza în acest an pe mijlocaşul Vlad Tudorache.

Viitorul Pandurii, fosta Energeticianul şi ex-Şirineasa, a avut un început bun de sezon, după care a urmat un recul, momentan oltenii se află la egalitate cu ripensiştii în clasament. „Urmează ultima etapă a turului, vom avea un meci greu, sunt două echipe apropiate ca valoare şi apropiate în clasament, diferenţă de doar un gol. Vrem să continuăm parcursul bun avut, ţinând cont că avem şapte etape de când nu am pierdut. Dacă luăm ultimele zece etape avem o singură înfrângere, sincopa de acasă cu Mioveni. Important e să luăm punctele mâine… E o echipă imprevizibilă, cu fluctuaţii, au câştigat la Rapid, nimeni nu se aştepta, au avut trei victorii legate, dar şi trei înfrângeri legate, acum în ultima etapă au obţinut un rezultat de egalitate, probabil vin pe o pantă ascendentă, vor să obţină maxim din meciul de mâine. Au jucători interesanţi, foşti divizionari A care pot să facă oricând diferenţa într-un joc. Sperăm să reuşim să-i anihilăm… Înainte de fiecare campionat facem o estimare, conform valorii lotului, şi conform estimării lui Alex (Pelici) suntem în grafic, la plus 1 la adevăr, dacă era victoria cu Daco-Getica eram mult mai bine, ţinând cont că Poli şi Reşiţa pierduseră, aveam o linişte mult mai mare pentru retur.


Dar suntem bine, a crescut şi jocul…”, a spus Iulian Muntean, „secundul” lui „Ripi”.

Timişorenii roş-galbeni au o absenţă importantă în lot. Mijlocaşul Vlad Tudorache are o fisură de metatarsiene şi probabil nu va mai juca până la finele anului. Iniţial acesta avea o problemă la genunchi şi a jucat cu dureri la gleznă, neştiind cauza acestora. De asemenea incert e şi Adrian Popa, ieşit accidentat de pe teren la Reşiţa. „Restul sunt apţi, conectaţi la joc. Zaluschi încă nu poate să ţină 90 de minute, dar ne putem baza pe el o repriză… încă nu e 100% ca ritm, sperăm să ne putem folosi de el în aceste trei etape până la vacanţa de iarnă”, a precizat Muntean.

Voinea, din nou goleador în B

Surpriza plăcută din lotul Ripensiei e reprezentată de evoluţia atacantului Albert Voinea, acesta are 11 goluri marcate, fiind la egalitate cu arădeanul Ciprian Rus în top-ul marcatorilor Ligii 2 în acest sezon după 18 etape. „Nu ştiu dacă m-a surprins, ca şi atacant cam asta este treaba mea. Mă bucur foarte mult că am reuşit să marchez atâtea goluri, cu atât mai mult cu cât mi-am ajutat echipa… Am muncit foarte mult pentru treaba asta, am trecut prin perioade foarte grele, cu atât mai mult am bucuria personală că am reuşit să revin în acest moment. De acum o să fiu şi mai atent la toate detaliile pentru că au trecut multe momente peste mine şi am reuşit să capăt o experienţă şi maturitate, să abordez altfel lucrurile. Nu ştiu dacă e principalul obiectiv al meu, dar ca atacant îţi propui pentru că golurile ajută echipa, nu-mi plac miturile în care atacantul evită să spună lucrurilor pe nume. E ceva normal să-ţi propui foarte multe goluri”, a declarat azi Albert Voinea.

Voinea (26 ani) a mai fost golgheter în eşalonul secund, în seria a II-a, la Damila, în urmă cu şase sezoane. „Întâlnim o echipă destul de bună, cu jucători tineri, dar şi experimentaţi. Nu vreau să vorbesc foarte mult de echipa adversă, mă concentrez pe ce avem noi de făcut. Îmi doresc să continuăm parcursul bun şi să obţinem cele trei puncte. Cât mai sus, mi-aş dori în primele şase, e un obiectiv personal, dar cred că în primele zece e un obiectiv realizabil”, a conchis atacantul oltean la origini cu referire la parcursul Ripensiei.

Partida Ripensia – Viitorul Pandurii se dispută sâmbătă, de la ora 11, în etapa a 19-a a Ligii 2, ultima rundă a turului. Ambele echipe au 22 de puncte din 17 partide jucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.