Sărbătoare de Ziua Dramaturgiei Românești, după finalul FEST-FDR, la Timișoara

Sărbătoare de Ziua Dramaturgiei Românești, după finalul FEST-FDR, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Prestigiosul FEST-FDR 2019, care a adus în faţa publicului nu mai puţin de 21 de spectacole de excepţie care au lansat numeroase teme de reflecţie şi au pus în lumină interesul teatrelor dar şi al spectatorilor pentru dramaturgia românească şi pentru numele noi care se afirmă în acest gen literar, a ajuns la final, bifând încă un eveniment de mare succes al teatrului timişorean.

Ziua de 13 noiembrie, în care e sărbătorită Ziua Dramaturgiei Româneşti, aduce pe scena teatrului spectacolul „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, şi deschide un nou proiect important al acestuia, „Revoluţia conştiinţei”, care invită publicul la un bilanţ al celor 30 de ani scurşi de la evenimentele din decembrie 1989. Proiectul reuneşte zece reprezentaţii ale unor sectacole de impact, cu miză majoră, precum „Sunt o babă comunistă” după Dan Lungu, „Rambuku” de Jon Fosse, „Casa de pe graniţă” de Slawomir Mrožek, „Pisica verde” de Elise Wilk, „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu sau concertul-conferinţă „Enescu pe înţelesul tuturor”, care propun o reflecţie asupra lumii, a societăţii şi a individului.


Prin această ofertă a teatrului naţional timişorean, spectatorii şi artiştii deopotrivă, vor beneficia de un nou spaţiu generos de dialog şi întâlnire, într-un loc reprezentativ pentru cultura timişoreană şi nu numai.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.