SCM Timişoara acuză o „gravă greşeală de arbitraj” care a înclinat balanţa...

SCM Timişoara acuză o „gravă greşeală de arbitraj” care a înclinat balanţa în meciul pierdut la Sibiu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara a ajuns la patru eşecuri consecutive în campionat după înfrângerea dramatică, scor 96-100, după o repriză de prelungiri pe terenul Sibiului. Bănăţenii nu s-au împăcat cu înfrângerea, acuzând că au fost privaţi de obţinerea victoriei în timpul celor 40 de minute clasice de joc după o eroare gravă de arbitraj.

SCM-ul a precizat într-un comunicat de presă, semnat de noul preşedinte Vasile Ruşeţ, că nu exclude ca greşeala gravă să fi fost o eroare umană, dar totodată că „dacă vom considera că echipa noastră a fost/va fi nedreptățită într-un mod sistematic, în momente cheie ale jocului, vom depune memoriu la Federația Română de Baschet„. Mai exact, când mai erau 11 secunde din meciul de la Sibiu, la scorul de 84-82 pentru timişoreni, „jucătorul Christopher Cooper de la echipa gazdă, a trimis mingea spre coș de la linia de aruncări libere. În conformitate cu Regulamentul jocului de baschet, jucătorul care aruncă la coș, nu are voie să intre în spațiul de 3 secunde înainte ca mingea să atingă panoul sau inelul”.

Cei de la SCM au publicat şi o succesiune de imagini care demonstrează că jucătorul gazdelor a păşit în spaţiul de 3 secunde şi nu a fost sancţionat. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru posesia ar fi aparţinut alb-violeţilor. „Este o gravă greșeală de arbitraj, care considerăm că ne-a privat de obținerea victoriei în cadrul celor 40 de minute de joc. Adică viciere de rezultat, având în vedere momentul în care s-a produs această greșeală de arbitraj”, se mai arată în comunicatul SCM-ului.

Arbitri la partida CSU Sibiu – SCM Timişoara, încheiată cu scorul de 100-96 pentru gazde după o repriză suplimentară, au fost Bogdan Podar, Laurenţiu Grigoraş şi Matei Bănică.


„Leii din Banat” au doar două victorii din şapte partide în ediţia 2019-20 a Ligii Naţionale, fiind pe penultimul loc după turul grupei A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.