Se pregătește deschiderea adăpostului de iarnă pentru oamenii străzii. Timișorenii, încurajați să...

Se pregătește deschiderea adăpostului de iarnă pentru oamenii străzii. Timișorenii, încurajați să doneze pături și haine

0
DISTRIBUIȚI

adapost oamenii strazii

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara se pregătește de deschiderea adăpostului de iarnă pentru oamenii străzii, de pe str. Învățătorului. Potrivit reprezentanților instituției, acest adăpost funcționează doar câteva luni pe an, în perioada decembrie-martie, când temperaturile sunt foarte scăzute.

Acest adăpost este localizat într-o încăpere a unei centrale termice, oferind condiții minimale pentru un număr de 50 de oameni/zi (evident insuficient), dar care aduce un plus de speranță pe perioada iernii persoanelor fără adăpost sau a celor din spații neîncălzite, prevenind astfel decesul prin hipotermie.


Cei care ajung aici primesc servicii de îngrijire personală: igienizare, deparazitare, echipare; evaluare medicală și asistență medicală primară; informare și consiliere socială în vederea obținerii unor drepturi; consiliere psihologică și suport emoțional, a informat Direcția de Asistență Socială.

Oamenii cu suflet mare sunt încurajați de către reprezentanții instituției să facă o faptă bună pentru cei fără adăpost. Astfel, timișorenii care pot dona pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălțăminte, haine groase, haine bărbați și femei sunt așteptați zilnic între orele 10.00 – 20.00, pe strada Telegrafului, nr. 8.

Anul trecut, adăpostul de iarnă a funcționat 89 de zile, iar de serviciile oferite au beneficiat 2.440 de persoane, dintre care 488 de femei și 1.952 de bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.