Seară importantă pentru sportul din Timiș. Campioni mondiali și olimpici, reuniți în...

Seară importantă pentru sportul din Timiș. Campioni mondiali și olimpici, reuniți în cadrul unei gale speciale

0
DISTRIBUIȚI

Seară fastuoasă și importantă pentru suflarea sportivă din județul Timiș. Legende ale sportului românesc, cu podiumuri la diferite ediții ale Jocurilor Olimpice, au fost prezente la Timișoara pentru Gala de premiere „Excelența Bănățeană”. Printre ei s-au aflat Elisabeta Lipă, Alina Alexandra Dumitru, Mihai Leu sau Simona Amânar, promotori ai sportului românesc, care au oferit și au primit premii. S-au acordat zeci de trofee, iar printre cei premiați s-au numărat și 13 copii de la școli din Timiș care au performanțe remarcabile atât la sport, cât și la învățătură.

Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara a fost arhiplină. Gala de premiere „Excelența Bănățeană” a început cu intonarea imnului României, ținând cont și că la sfârșitul săptămânii se va sărbători Ziua Națională. Imnul a fost intonat cu trompeta, de către Ionel Pascotă. A urmat un alt moment solemn, un minut de reculegere în memoria sportivilor timișeni trecuți în neființă.

13 elevi din Timiș, premiați pentru rezultatele școlare și sportive

Evenimentul a continuat cu premierea a 13 tineri sportivi din Timiș, care se află la început de drum. Elevi în clasele gimnaziale, aceștia au fost selectați datorită notelor formidabile, între 9,00 și 10,00, dar și a performanțelor sportive spectaculoase la nivel național. Campania poartă un nume sugestiv: „Școală și sport? Da, se poate”, iar micuții au fost luați prin surprindere, momentul fiind gândit în taină de organizatori, împreună cu părinții celor premiați. Tinerii au fost recompensați cu diplome și cadouri de la sponsori, iar organizatorii le vor oferi o promovare specială.

Cea mai mare surpriză a avut-o ultimul dintre cei premiați, un copil a cărui situație socială este una precară. Chiar și așa, Andrei Claudiu Ardelean reușește să țină pasul cu ceilalți colegi performeri din Timiș. Elevul aflat în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” din Biled, portar în echipa de fotbal și care trăiește alături doar de tatăl său, a primit o pereche de mânuși din partea eroului de la Sevilla, Helmut Duckadam, care i-a transmis un mesaj înregistrat, proiectat în sală.

Sportul timișean, premiat

Sportul timișean a fost premiat la scenă deschisă.


Au fost decernate 40 de trofee în cadrul Galei de premiere „Excelența Bănățeană”, parte a proiectului „Născut pentru sport”, care se derulează la nivel național. 11 trofee au fost acordate la categoria „Legende”, câte 9 la cea denumită „Seniori campioni” și „Speranțe”, respectiv 11 la categoria „Trofee speciale”. Printre seniorii campioni care au fost premiați s-au numărat Cristian Fenici, coordoantorul echipei de handbal SCM Politehnica Timișoara, Vlad Cotuna, membru al echipei naționale de gimnastică a României sau Flavius Biea – boxer. Evenimentul s-a încheiat cu decernare unor premii speciale unor cluburi sportive sau a unor persoane ale căror nume se leagă strâns de anumite discipline sportive.

„În această gală de premiere oferim 40 de trofee atât legendelor sportului timișean, seniorilor activi, juniorilor și o suită de trofee deosebite. Vom face revista Născut pentru Sport, ediția județului Timiș, care va fi gata în luna martie, anul viitor. Mizăm ca cel puțin 10 – 15.000 de copii din clasele I – VIII să o primească gratuit în școală cu autografe de la marii campioni timișeni”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport.

Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, desemnată cea mai bună canotoare a secolului XX-a, a revenit la Timișoara cu zâmbetul pe buze. „N-a trecut mult timp de când am fost în Timișoara. Este un proiect frumos, îndrăzneț, care îndeamnă copiii către sportul de înaltă performanță. Ei au nevoie de modele, iar ca drept dovadă noi suntem alături de ei să-i premiem, să le spunem că viața este foarte frumoasă atunci când ajungi în grădina înaltei performanțe și că merită toate sacrificile pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic”, a fost mesajul Elisabetei Lipă.

De la evenimentul desfășurat la Timișoara nu putea lipsi Simona Amânar, fostă gimnastică de talie mondială, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană. Deși este din Constanța, Simona Amânar s-a stabilit aproape de Timișoara și este acum lector universitar la UVT. „Ne dorim pentru copii să lase telefoanele și tabletele și să ajungă acolo unde își doresc fiecare. Toți cei care sunt aici sunt pentru a deveni cei mai buni și pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a declarat Simona Amânar.

Gala de premiere „Excelența Bănățeană” face parte din Caravana națională „Născut pentru Sport” și este un proiect inițiat de Asociația Junior Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.