Specialiști de la mai multe muzee din țară, la Timișoara pentru „Tradiţie...

Specialiști de la mai multe muzee din țară, la Timișoara pentru „Tradiţie şi modernitate în satul românesc”

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănăţean  organizează în 27 şi 28 noiembrie cea de-a IV-a ediţie a simpozionului ştiinţific „Tradiţie şi modernitate în satul românesc”, la care vor participa cercetători şi specialişti de la mai multe muzee din ţară şi în cadrul căruia vor fi dezbătute inclusiv probleme legate de patrimoniul naţional.

Tot în 28 noiembrie, la ora 12.00, în incinta muzeului va avea loc vernisajul unei inedite expoziţii de ţesături ornamentale din Banat de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, din colecţia muzeului.


Ţesăturile de interior aveau atât un scop funcţional cât şi decorativ. Ele erau folosite la acoperirea patului, a mesei sau a pereţilor şi multe erau aşezate pe o rudă din „odaia bună”, dând întregii case un aspect cald şi primitor. Ţesăturile erau lucrate în casă, de femei, care se îngrijeau de înfrumuseţarea ei, şi se remarcă prin ornamentică, culorile vii şi frumos combinate, care bucurau privirile celor care treceau pragul casei. Expoziţia a fost gândită şi realizată de muzeograful Aurora Manda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.