Splendoarea grădinilor franceze și proiecție de film german, la Timișoara

Splendoarea grădinilor franceze și proiecție de film german, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Tema din acest an a Festivalului Internaţional de Muzică Nouă „Meridian” este cea a grădinilor franceze, pornind de la piesa „Cʹest un jardin secret…” a lui Tristan Murail, iar ansamblul ATEM prezintă astăzi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, în aula Bibliotecii Centrale Universitare, un spectacol sincretic care omagiază splendoarea grădinilor franceze. Spectacolul „Cʹest un jardin français…” îmbină muzica, poezia şi proiecţia video iar alături de ansamblul ATEM vor urca pe scenă artistul video Petru Jumanca şi actriţa Mălina Manovici. Intrarea este liberă.

Între 8 şi 10 noiembrie, la Muzeul „Corneliu Miklosi” se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a festivalului de arte electronice „Simultan”, care îşi propune să abordeze aspecte ale societăţii şi vieţii individuale influenţate de tehnologie, să explotreze situaţii speculative, să perturbe imaginea standardizată a viitorului, cultul progresului şi dezvoltării infinite.


Printre invitaţi se numără şi Jessika Ekomane, o artistă franceză stabilită la Berlin, care este preocupată de muzica electronică şi a cărei artă se exprimă prin performance-uri live şi instalaţii de sunet.

În cadrul seriei FilmparaDE, Centrul Cultural German prezintă în 14 noiembrie de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti, filmul „Reise nach Jerusalem” (Călătorie la Ierusalim), a cărui eroină este o jurnalistă independentă, trecută de prima tinereţe, care a ajuns şomeră, nu-şi găseşte nici un loc de muncă şi şi-a epuizat rezervele financiare, ajungând să se încurce în minciuni şi să lupte cu morile de vânt, în speranţa unui dram de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.