Străinii nu mai parchează gratuit, la Timișoara. Ce modificări au mai fost...

Străinii nu mai parchează gratuit, la Timișoara. Ce modificări au mai fost aduse sistemului Timpark

1
DISTRIBUIȚI

Schimbări în ceea ce privește parcarea pe domeniul public al Timișoarei. Ieri, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost supus votului un proiect de hotărâre cu privire la modificarea și completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare a mașinilor.

Astfel, s-a decis eliminarea din zona tarifară I (roșie) și trecerea în cadrul zonei tarifare 0 (verde) a locațiilor B-dul I. C. Brătianu și Str. Carol Telbisz. Asta înseamnă că șoferii vor plăti un tarif dublu, de la 1,5 lei/oră la 3 lei/oră, prin voucher, dacă-și vor lăsa mașinile în parcările publice din cele două locații. De asemenea, plata prin SMS va fi de 0,75 euro/oră, față de 0,50 euro/oră.

Totodată, aleșii locali au votat și retragerea din sistemul Timpark a următoarelor străzi devenite pietonale din zona centrală a Timișoarei: str.


Vasile Alecsandri, str. Lucian Blaga, str. Janos Bolyai, str. Dimitrie Cantemir, str. G-ral Traian Doda, str. Francesco Grisellini, Piața Libertății, Piața Unirii, str. Serg. Constantin Musat, str. Negru Radu, str. Palanca, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. G-ral David Praporgescu, str. Eugeniu de Savoya, str. Enrico Carusso, str. Gh. Lazăr (Piața Unirii – str. Gh. Dima), Str. E. Ungureanu și str. Gen. Eremia Grigorescu.

De asemenea, s-a decis completarea listei străzilor pe care se aplică sistemul Timpark cu locațiile B-dul Iosif Bulbuca – zona tarifară albastră, B-dul Vasile Pârvan nr. 5 și nr. 5A – zona galbenă, B-dul C. Coposu, nr. 1, str. Pestalozzi și B-dul Eroilor de la Tisa – zona galbenă.

În plenul Consiliului Local Timișoara de ieri a fost aprobat și un amendament la proiectul de hotărâre, propus de Adrian Orza, potrivit căruia persoanele care au mașini cu numere străine să nu mai beneficieze de gratuite în parcările Timpark. „Nu trebuie să facem diferență între cetățenii români și cei străini”, a precizat consilierul local independent Adrian Orza. Și Dan Idolu, consilier local PSD, a fost de acord cu Orza, afirmând că „încercați în alte orașe mari din țările europene să nu plătiți parcarea mai mult de o oră și o să vedeți ce se întâmplă. Trebuie să fim egali și infrastructura este aceeași pentru toți cetățenii europeni”.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ca scumpesc si limiteaza parcarea pe cele 2 strazi. In schimb o mare problema pe care cei din Primarie au cauzat-o este pentru cele cateva mii de locuitori (VOTANTI IN IUNIE 2020 !) din cartierul Cetate. 90% din strazi au devenit pietonele, ceea ce este OK. Pe cele 10% ramase libere ne bateam noi riveranii (care de altfel platim si cele mai mari impozite din oras) si sutele care se afla cu treaba in centru. Mai nou si cele 2 strazi (Bd. IC Bratianu si Carol Teiblisz) unde mai gaseai din cand in cand loc (ma refer ca riveran) le-au trecut in regim verde (ceea ce e OK), dar riveranii nu mai pot nici acolo. Acum sunt mii de oameni care locuiesc in Cetate (atentie, care au drept de vot !!!) care efectiv nu mai au unde sa lase masina, si nu zic pe strada lor, ci oriunde in cartier !!! Cea mai apropiata strada (Eminescu/Loga) unde pot parca (si unde am ajuns sa ne batem toti riveranii + cei care vin in centru cu treaba) este la 400-500 de metri de casa si trebuie sa pandesti cu orele un loc.

    ATENTIE: presimt ca vor urma actiuni de protest. Ne vom apuca cateva sute de riverani sa cautam loc de parcare la prima ora pe strada cu primaria !!!
    Cei care sunt la Primarie/Telpark nu au o harta in fata in momentul cand stabilesc restrictiile astea? Au oare ceva in cap? Din 2012 vopsitul ne-a promis 6 parcari de mari dimensiuni in centru si nu a facut niciuna. Nu-l vom ierta la vot pentru asta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.