Studenții cu dizabilități de la Universitatea Politehnica Timișoara, sprijiniți de colegi: „Accesibilitatea...

Studenții cu dizabilități de la Universitatea Politehnica Timișoara, sprijiniți de colegi: „Accesibilitatea e problema, nu dizabilitatea”

0
DISTRIBUIȚI

Studenții din Universitatea Politehnica Timișoara vin în sprijinul colegilor cu dizabilități, care se confruntă, zilnic, nu doar cu probleme de mobilitate, dar și cu probleme sociale, de integrare. Un grup de studenți din UPT a demarat proiectul „Educație pentru toți”, sub deviza „Accesibilitatea e problema, nu dizabilitatea”, care dorește să se asigure că și persoanele cu dizabilități au acces, în mod egal la educație.

Vor fi tratate problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Universitatea Politehnica Timișoara. Proiectul face parte din programul Corpul European de Solidaritate și este susținut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale UE, în principal prin voluntariat și implicarea tinerilor.

Proiectul își mai propune să crească nivelul de conștientizare asupra dificultăților cu care studenții cu dizabilități se confruntă zilnic, fie că este vorba de infrastructura universității, fie că este vorba de marginalizarea din partea societății.


Astfel, proiectul poate fi privit și sub forma unei campanii de solidaritate dedicată persoanelor cu dizabilități locomotorii, auditive și vizuale, din UPT.

Proiecție de film

O primă activitate, care va fi deschisă tuturor, va consta într-o proiecție de film. În holul clădirii „Electro”, de pe b-dul Vasile Pârvan, nr. 2, luni seara, de la ora 20.00, vor fi ilustrate problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în fiecare zi. La finalul proiecției cinematografice se vor purta discuții referitoare la impactul pe care l-a avut filmul difuzat asupra celor prezenți, trăgându-se concluzii.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook: Educație pentru toți și în evenimentul pe Facebook: Schimbă-ți perspectiva! – proiecție de film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.