Timișorenii învață să salveze vieți, la prima ediție a Maratonului Resuscitării FOTO

Timișorenii învață să salveze vieți, la prima ediție a Maratonului Resuscitării FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi, în ansamblul mixt Iulius Town din Timișoara are loc loc prima ediție a Maratonului Resuscitării, organizat de Fundația pentru SMURD, în parteneriat cu UPU-SMURD Timișoara și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș. Această acțiune, sub forma unui curs de prim ajutor se va desfășura timp de nouă ore, fără întrerupere.

Timișorenii și nu numai au început să vină începând cu ora 12.00, în zona Intersport din Iulius Mall Timișoara, să învețe cum pot salva o viață. Fiecare sesiune de instruire durează 30 de minute, aceasta cuprinzând manevre de resuscitare pentru cele trei categorii de victime: adulți, copii și sugari. Accentul este pus pe exersarea tacticilor de către participanți, în cadrul evenimentului fiind prezenți peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori și voluntari, cu peste 30 de manechine profesioniste de resuscitare.

Sunt peste 15 stații practice, fiecare cu câte doi instructori, pentru ca un număr cât mai mare de persoane să învețe cum să recunoască și să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.


În cadrul evenimentului sunt expuse mai multe autospeciale de intervenție și echipamente ale ISU Timiș.

Doritorii sunt așteptați pe tot parcursul zilei, pentru că modulele de instruire se vor succeda fără încetare între orele 12.00 și 21.00. Cursurile sunt susținute gratuit, atât în limba română, cât și în engleză, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de mare amploare, având drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.