Tinerii din Timișoara care așteaptă un teren gratuit de trei ani acuză...

Tinerii din Timișoara care așteaptă un teren gratuit de trei ani acuză primăria de incompetență. Ce-i solicită lui Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

Cei peste o sută de tineri care se află pe lista beneficiarilor care ar trebui să primească un teren gratuit din partea Primăriei Timișoara pentru a-și construi o casă au ajuns la limita răbdării. Astfel, aceștia i-au trimis o scrisoare primarului Nicolae Robu, prin care îi solicită să facă demersurile necesare astfel încât să le fie atribuite parcelele cât mai repede. Asta în condițiile în care au trecut aproape trei ani de când reprezentanții municipalității au promis că vor împărți terenurile și nu s-a întâmplat nimic până în acest moment.

Scrisoarea adresată edilului-șef este semnată de către Iuliana Cristina Borsa, care spune că i-a scris lui Nicolae Robu în numele beneficiarilor de terenuri și care semnalează, pentru început, faptul că „atribuirea trenează deja de aproapte 3 ani (!) fiind cu mult depășit termenul rezonabil de soluționare a cererilor subsemnaților”.

În document se arată că regulamentul privind metodologia de repartizare a terenurilor a fost adoptat prin HCL în noiembrie 2016. Persoanele interesate au avut timp până în 15 ianuarie 2017 să depună documentele necesare, iar lista cu persoanele propuse pentru a primi o parcelă a fost publicată în martie 2017. Însă tabelul nominal a fost introdus de lista ședinței ordinare a CLT de abia în luna martie a acestui an, din cauza mai multor neclarități a autorităților locale, dar și a existenței pe rolul Tribunalului Timiș a două litigii, astfel că procedura de atribuire a fost suspendată.

După ce tabelul a fost aprobat în primăvara acestui an, în scrisoare se arată că tinerii au fost convocați în cursul lunii mai pentru a alege una din parcelele disponibile pentru a fi repartizate.


De altfel, lista cuprinzând opțiunile beneficiarilor a fost aprobată tot în luna mai. Însă, din acel moment, semnatarii scrisorii spun că nu au mai primit niciun semn din partea reprezentanților Primăriei Timișoara.

„Având în vedere că fiecare dintre noi am contactat de nenumărate ori Comisia și Primăria Timișoara, ni s-au comunicat de fiecare dată diverse motive superficiale de amânare, fără informații suplimentare referitoare la situația concretă a procedurii. Mai mult decât atât, singura noastră sursă de informații mai concrete a fost presa locală, lucru care denotă nepăsarea și indolența autorității locale vizavi de situația noastră”, se arată în scrisoare.

Prin urmare, tinerii beneficiari de parcele gratuite îi solicită primarului Nicolae Robu explicații referitoare la faptul că în spațiul public a apărut informația că a fost solicitată reevaluarea fiecărui dosar de către Curtea de Conturi.

„Toate posibilele nereguli sunt rezultatul direct al acțiunilor îndeplinite de Primăria Timișoara și a administrației acesteia. În măsura în care problemele sesizate privesc dosarele doar a anumitor persoane, solicităm încheierea proceselor verbale de atribuire a terenurilor precum și a contractelor aferente cu persoanele care nu sunt vizate de aceste probleme”, se arată în scrisoare.

De asemenea, tinerii îi atrag atenția primarului Timișoarei că a avut obligația de a atribui în termen de 15 zile de la data adoptării HCL a terenurilor gratuite, lucru care nu a fost respectat, iar autoritatea locală a invocat „diverse motive de tergiversare a procedurii”.
Totodată, edilului-șef îi este atrasă atenția că este obligat să pună în aplicare hotărârile consiliului local.

„Dorim să menționăm faptul că inițiativa atribuirii acestor terenuri a aparținut primăriei, subsemnații fiind doar persoane care au depus documentele solicitate de autoritatea locală. Faptul că procedura se tergiversează deja de aproape 3 ani (!) denotă incompetența persoanelor care au implementat această atribuire. În concluzie, solicităm un răspuns la cele indicate anterior precum și stabilirea unui termen de semnare a documentelor de atribuire până cel târziu la data de 01 Decembrie 2019”, mai scrie în document.

1 COMENTARIU

  1. Vai voi credeți în povesti vrăjeală electorală iar până la anul ca să l votați voi nu aveți nici un act. Actele o să le aveți sau poate doar promisiuni înainte de alegeri pt primaria Timișoara. Și așa va dus cu preșul acest nenorocit de primar 4 ani. Dar voi când veți vota o să știți cred cu cine să votați. Acest primar cred că vrea să facă din Timișoara un El Dorado cum există acum pe calea urseni. Comunitatea din calea urseni a fost mințita în față de mai multe ori de acest primar care a făcut din acest cartier un El Dorado adevărat. Oameni de afaceri și investitorii sunt de fapt niște evazioniști și interlopi adică mafia. Robule caracter și coloană zeroooooooooo. Pe toată lumea minte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.