Octavian Benga anunță că ASU Politehnica vrea toate punctele pe „Cluj Arena”....

Octavian Benga anunță că ASU Politehnica vrea toate punctele pe „Cluj Arena”. Ce spune Mircea Axente de reîntâlnirea cu „U”

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au parte de un meci antrenant mâine în inima Ardealului. ASU Politehnica întâlneşte uşor favorita „U” Cluj-Napoca dintr-o postură mai favorabilă în clasament. Deşi o remiză i-ar avantaj teoretic pe timişoreni, tehnicianul Octavian Benga susţine că primordiale vor fi totuşi obţinerea celor trei puncte, în condiţiile în care doar un punct nu ar conta foarte mult în configuraţia actuală a clasamentului.

„Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă de mare tradiţie. E si o sărbătoare pentru ei, vor fi susţinuţi de un număr mare de fani, vor fi foarte motivaţi. Încercam să scoate maximum din acest joc, să aducem măcar un punct. Echipa Clujului e una dintre cele mai valoroase din Liga 2, au câţiva jucători de mare experienţă, de mare valoare. Precum Goga, Florescu, l-am avut ca jucător pe Goga din postura de secund, îl apreciez foarte mult. Îl au pe Falub, un antrenor cu mare experienţă. Au aşteptări mari – obiectiv promovarea, joacă şi sub presiunea rezultatul, mai mult ca sigur va fi un meci disputat”, a declarat Octavian Benga, „principalul” Politehnicii.

Întrebat dacă remiza ar fi satisfăcătoare, tehnicianul a completat că „în toate jocurile îmi doresc să câştig, egalurile sunt doar o amăgire că nu ai pierdut… contează mult o victorie, te urcă în clasament. Un egal nu ajută prea mult, clasamentul e strâns. Vom aborda în aşa fel încât să ieşim învingători. Îl cunosc pe domnul Falub, din postura de secund, în foarte multe meciuri în Liga I. E întotdeauna dificil să câştigi împotriva echipei dânsului. Încercăm printr-o tactică potrivită să-l surprindem”.

ASU Poli s-a apropiat prin ultimele rezultate de plutonul fruntaş, totuşi „Băieţii în ghete” sunt încă mai aproape de zona roşie decât de podium. „Trebuie să fim realişti, acum câteva săptămâni Poli era pe loc retrogradabil. Trebuie să jucăm în funcţie de calităţile jucătorilor, nu ce visează un antrenor noaptea,… dar bineînţeles, dacă nu îţi propui mai mult, să ajungi pe locurile fruntaşe, înseamnă că nu eşti competitiv… Trebuie să gestionăm foarte corect lucrurile până la pauza de iarnă”, a completat Benga.

Timişorenii nu mai pot miza deloc în acest an calendaristic pe Schieb şi Manea, jucători cu probleme medicale mai grave, în schimb contra lui „U” e aşteptat să revină Scutaru în centrul defensivei.


Apărarea lui ASU Poli a devenit după ultima restanţă a UTA-ei cea mai bună din eşalon, cu doar zece goluri, fapt pentru care actualul antrenor l-a lăudat inclusiv pe fostul „principal” Cosmin Petruescu. „E meritul jucătorilor şi al lui Cosmin Petruescu, care a construit lotul, îl felicit, şi-a adus jucători de mare caracter, cinstiţi, corecţi, e destul de uşor să lucrezi cu oameni care au caracter frumos şi îşi doresc performanţă”.

Mircea Axente: „Mi-aş fi dorit mai multe”

Pentru atacantul Mircea Axente va fi o revedere cu fosta sa echipă. „E un adversar important din Liga 2, cu pretenţii de promovare. Dar cel mai important e că noi suntem într-o formă foarte bună. Asta o arată şi rezultatele din ultimele meciuri şi ne dorim să continuăm aşa. Cu toţii suntem nerăbdăori, suporterii, să trăiască aceste meciuri, e un derby prin prisma istoriei celor două cluburi. Suntem motivaţi, concentraţi, ne dorim să câştigăm”, a spus Axente. Acesta e chiar autorul singurei reuşite din întâlnirea precedentă dintre cele două, când se afla în tabăra „şepcilor”. „Sper să se repete, să câştigăm cu 1-0 ar fi foarte frumos”, a adăugat vârful devenit golgheterul lui ASU Poli prin ultimele reuşite. Axente a ajuns la cota 5, dar nu ascunde că şi-ar fi dorit mai multe reuşite: „Mi-aş fi dorit mai mult, şi puteam, dacă eram mai concentrat, dar sper să întorc în meciurile pe care le avem şi să-mi ajut echipa prin goluri”.

Jucătorul în vârstă de 32 de ani a subliniat că nu are poliţe de plătit clujenilor şi totodată că nu e surprins de rezultatele sub aşteptări ale lui „U”. „Nu am de demonstrat nimic lor, îmi cunosc valoarea, ştiu ce pot, şi vreau să-mi ajut echipa sa câştige mâine… Au făcut multe schimbări în vară, din punctul meu de vedere aceasta nu e o soluţie la un club de fotbal. Acestea sunt rezultatele, normale din punctul meu de vedere, dar sper, că am mulţi prieteni acolo, să-şi revină, sper să urce în clasament”, a conchis Mircea Axente.

„Întâlnim o echipă bună, valoroasă, dar pe parcursul campionatului am demonstrat că putem să ne luptăm de la egal la egal cu echipe mai valoroase pe hârtie. Prin antrenamentele de săptămâna aceasta şi motivaţia pe care o avem mergem la Cluj să luăm maximum… În deplasare avem mai multe victorii. Dar nu asta ne motivează mai mult. Dorim să menţinem această formă, ne dorim să câştigăm mâine”, a spus şi tânărul fundaş dreapta al bănăţenilor, Călin Jurj

Partida „U” Cluj-Napoca – ASU Politehnica se dispută mâine, de la ora 12.00, in runda a 19-a a Ligii 2, ultima a turului. Timişorenii alb-violeţi au 24 de puncte, cu două mai multe decât ardelenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.