Unul dintre blocurile deratizate greșit din Timișoara a fost evacuat pentru a...

Unul dintre blocurile deratizate greșit din Timișoara a fost evacuat pentru a doua oară

0
DISTRIBUIȚI

După ce locatarilor unuia dintre blocurile evacuate în Timișoara li s-a permis miercuri să se întoarcă acasă, autoritățile au decis să îi evacueze din nou, chiar dacă nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice.

Inițial, reprezentanții ISU Timiș anunțau, miercuri, că locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timișoara pot reveni acasa.


La câteva ore, aceiași reprezentanți ai ISU Timiș au informat că autoritățile au decis să evacueze din nou blocul de pe strada Vaida Voievod, „ca măsură preventivă”.

„Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depășite de substanțe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii si reprezentanții din cadrul comitetului au hotărât că totuși, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului și să fie cazați la unitățile identificate de autoritățile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speță DSP, își vor da avizul pentru accesul definitiv în locuințe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de urgență, siguranța localurilor fiind prioritară”, anunță ISU Timiș.

La insistențele jurnaliștilor, ISU Timiș a revenit cu o nouă informare, spunând că în urma examenelor toxicologice nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate.

O echipă a Ministerului Apărării Naționale merge joi dimineață la Timișoara pentru verificări suplimentare în locațiile în care s-a identificat prezența substanței toxice, după deratizare.

În prezent mai sunt internate 40 de persoane, dintre care 29 copii la spitalul „Louis Țurcanu”, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.