Anunț cu iz electoral. Viorica Dăncilă a dezvăluit că noua sala polivalentă...

Anunț cu iz electoral. Viorica Dăncilă a dezvăluit că noua sala polivalentă se va construi lângă stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara UPDATE Reacția primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalentaNoua sală polivalentă a Timișoarei, realizată cu bani de la Guvern, va fi construită pe locația propusă de primărie, după ce administrația Robu a reușit să lămurească statutul juridic al tututor terenurilor. Vă reamintim că municipalitatea a propus Companiei Naționale de Investiții un teren aflat lângă stadionul Dan Păltinișanu, iar Consiliul Județean Timiș, o locație aflată în comuna Giroc.

Astăzi, premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, că s-a luat decizia ca locația pentru construirea sălii polivalente să fie în Timișoara, pe terenul propus de primărie. „Știu că a existat o discuție referitoare la sala polivalentă. Eu cred cu tărie, am avut o discuție și cu președintele Consiliului Județean Timiș, și cu vicepremierul Daniel Suciu și cred că locația pentru sala polivalentă trebuie să fie în Timișoara. Timișoara este reședința de județ și cred că așa este normal și cred că așa se va întâmpla”, a afirmat Viorica Dăncilă.

De asemenea, ministrul Dezvoltării, vicepremierul Daniel Suciu, a precizat că decizia privind realizarea sălii polivalente la Timișoara a fost luată după ce s-au făcut o serie de analize.

„În prima vizită făcută la Timișoara spuneam că nu voi pleca din guvern și din minister până când nu lămurim și aspectul legat de sala polivalentă. Niciodată în ultima perioadă nu m-am pronunțat nici pro, nici contra vizavi de o locație sau alta. Am avut nenumărate discuții cu premierul Viorica Dăncilă, cu domnul președinte al consiliului județean, cu parlamentari din Timiș. Am trimis specialiști din Compania Națională de Investiții să vadă ambele locații, am cerut să discutăm de o locație fără cusur care să fie în interesul municipiului. Juridic, subiectul unei decizii nu putea fi luat decât după data de 28 august anul curent. În iulie, Primăria Timișoara a trimis ultimul set de documente pentru locația propusă, iar în august și Consiliul Județean Timiș a trimis ultimul set de documente.  Am analizat din punct de vedere tehnic, ambele locații corespund, iar după o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, cu domnul Călin Dobra, cu parlamentari din Timiș, am decis că este mai important, având în vedere și contextul Timișoara 2021, având în vedere că discutăm de reconstrucția unui nou stadion, am decis ca pe acea locație să fie un complex sportiv, unul dintre cele mai moderne din țară.


Nu vă ascund că vor fi greutăți, pentru că se vor dubla lucrările în acea zonă, la stadion și la sala polivalentă. Credem că aceasta este decizia înțeleaptă și cea mai bună pentru Timișoara și pentru județul Timiș”, a explicat Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că așteaptă de la Primăria Timișoara să trimită și ultimele documente necesare pentru ca sala polivalentă să poată fi realizată pe terenul propus de municipalitate, și anume studiu geo și măsurătorile topografice.

„Sunt ultimele măsurători pe care le mai așteptăm de la Primăria Timișoara. Voi avea o discuție și cu domnul primar. Îl rog ca atunci când CNI va prelua amplasamentul, să nu mai existe șine de cale ferată pe acel teren. Acel amplasament trebuie să fie gol, apoi CNI va scoate la licitație studiile de prefezabilitate și fezabilitate, astfel încât în termenul cel mai scurt să putem scoate la licitație și proiectarea și execuția. Credem că am fost cu toții înțelepți. Eu i-am garantat domnului primar că decizia va fi în interes comun, nu una politică”, a conchis Daniel Suciu.

UPDATE Primarul Nicolae Robu a reacționat pe Facebook la anunțul Viorică Dăncilă.

„Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis ca Sala Polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită la Timișoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat rațiunea și eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timișoara, pe care eu chiar o iubesc cu toată ființa! Eu reafirm că astfel de obiective de maxim impact, cum este o mare sală polivalentă și la fel, cum e un mare stadion- trebuie rupte de jocurile politice și susținute de toți cei implicați la un moment în actul administrativ național și local deopotrivă, indiferent de poziție -la putere sau în opoziție-. Interesul public trebuie să fie mai important decât orice pentru toți actanții prinși în joc! Cred că ideal ar fi ca cele două instituții de cea mai mare importanță din plan local -Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș- să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factură -marea polivalentă și marele stadion, care și el va trebui construit-, indiferent de culoarea politică dominantă a lor de moment, culoare schimbătoare, oricum, în timp, cum se întâmplă în democrație”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.