Zero, că nu-s „ai noştri”

Zero, că nu-s „ai noştri”

0
DISTRIBUIȚI

E foarte bine că există un club sportiv al autorităţilor locale. Că trei echipe din discipline de tradiţie în oraş îşi continuă activitatea. Ce e rău e însă discrepanţa mare dintre cum sunt tratate cele de „sub aripa” Primăriei de… restul. Dacă rugby-ul (Saracens), baschetul şi handbalul (SCM Poli) masculin se bucură de salarii bune asigurate direct de la buzunarul public, în schimb fotbalul suferă pe bani privaţi. Vorbim totuşi de sportul numărul 1 în preferinţele românilor şi ale timişorenilor.

E adevărat că regulile nu permit acelaşi tratament din bugetul urbei, mai ales când vine vorba de activitatea în elită, unde nu e voie cu „primar-patron” la datul cu piciorul în minge.


Mă tem însă că pe plan local avem altă problemă. Jucăria „Domnului ZE-CE!” – ACS Poli, a căzut rău fără finanţarea (ilegală) de la PMT (plus CJT). Celelalte concitadine din B, ASU Poli („duşmana” ACS-ului) şi „Ripi”, nu sunt luate în considerare. Ele nu aduc probabil „plusvaloare” în plan politic, nu se raliază la comenzi de partid. Pe scurt, e ca şi cum nu ar fi „ale noastre”.

Deşi cele două sunt „Made in Timişoara” 100% şi în acest moment sunt singurele reprezentante ale oraşului în primele două ligi, într-un sport în care ne lăudăm cu pionierat pe actualul teritoriu al României, violeţii şi roş-galbenii nu mai primesc nici firimiturile din concursurile pe proiecte ale celor două mari şi late instituţii publice, sunt lăsate să se chinuie cum pot. Deşi aici s-ar putea marşa serios pe sprijinirea activităţii de la copii şi juniori. Unde cele două stau tot mai bine la nivelul ţării chiar. În schimb, ACS-ul e doar un schelet în acest moment, ţinut în competiţie probabil din… teama de lege. De Centrul mult lăudat al fostei divizionare A s-a ales praful. Nu e chiar o „dezvoltare în forţă” nu-i aşa?

Recent, şeful CJT atrăgea atenţia asupra faptului că noul guvern ar putea anula planurile pentru un stadion nou. Oricum, stăm liniştiţi cu ameninţările astea, în ritmul curent o arenă nouă de zeci de mii de locuri la Timișoara riscă să nu mai aibă ocupanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.