800 de oameni, operați pe inimă la Timișoara în 2019. Ce-și propun...

800 de oameni, operați pe inimă la Timișoara în 2019. Ce-și propun medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2019 a fost unul plin de realizări pentru Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, susține conducerea unității medicale. Asta pentru că au fost realizate sau începute o serie de proiecte. De asemenea, sute de oameni din tot vestul României, și nu numai, au fost operați pe inimă la Timișoara și astfel au primit o nouă șansă la viață.

Potrivit reprezentanților unității medicale, una dintre cele mai mari realizări din acest an a fost semnarea oficială privind organizarea secției de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă. Totodată, personalul medical dedicat pentru copii – medici rezidenți chirurgi, anesteziști, cardiologi, neonatologi, asistente medicale, au participat în fiecare lună la cursuri de formare la Spitalul Marie Curie din București și la Tg. Mureș. Totodată, personalul medical a participat la manifestări științifice, congrese, conferințe și vizite oficiale în Departamente de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din țară și străinătate.

„Tot mai mulți colegi aflați la specializare în străinătate în Chirurgia cardiacă pediatrică se arată interesați să se întoarcă în țară, dacă au condiții performante unde să profeseze”, a spus medicul Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiacă Adulți și Copii.

De asemenea, Institutul de Boli Cardiovasculare a primit, în 2019, bani pentru achiziționarea unor echipamente medicale extrem de utile, precum mese operatorii, lămpi, pompe de circulație extracorporeală, aparate de anestezie, ECMO, monitoare sau injectomate.

„Programele Cardiace Speciale TAVI și Stent Grafturi – adică implantarea de Valve cardiace pe cale percutană fărpă oprirea cordului și stenturi în cazul anevrismelor aortice au continuat cu proceduri dedicate pacienților cu risc operator crescut.


Echipele complexe de chirurgi cardiaci, cardiologi intervenționiști, medici anesteziști, cardiologi au lucrat împreună cu entuziasm și rezultate bune în cele mai noi și moderne tehnici, la ora actuală. Chirurgia Cardiacă de Adulți – anul acesta au fost efectuate 800 de operații pe cord deschis; înlocuiri valvulare cu proteze mecanice și biologice, plastii valvulare, operații de by pass coronarian, urgențe în infarctul miocardic acut, anevrisme aortice, disecții aortice și chirurgie vasculară. Aceasta este activitatea noastră de rutină, electivă și de urgență, cu patru operații pe cord în fiecare zi în cele două săli de operație. Rezultatele sunt bune, dovadă fiind pacienții externați la șase zile după operație și urmăriți apoi ani de zile”, a transmis Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

În perioada care urmează, reprezentanții unității medicale își propun să reia transplantul cardiac la Timișoara, să organizeze chirurgia cardiacă mininvazivă și să crească numărul operațiilor cardiace prin deschiderea celor două săli de operație renovate din fonduri transfrontaliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.