Administrația Robu, neinteresată să sprijine GAL Timișoara, care a obținut finanțări de...

Administrația Robu, neinteresată să sprijine GAL Timișoara, care a obținut finanțări de șapte milioane de euro pentru dezvoltarea orașului

1
DISTRIBUIȚI

Șapte milioane de euro, aceasta este suma pe care Grupul de Acțiune Locală Timișoara a reușit să o atragă din fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. Cu toate acestea, autoritățile locale, care ar putea beneficia de o parte din acești bani, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor din cartierele mărginașe ale orașului, refuză să sprijine GAL-ul.

”Ironic sau nu, a trecut ceva timp de la momentul în care am obținut finanțare de 7 milioane de euro, parte din ei și pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar asociația Grupul de Acțiune Locală Timișoara, până în prezent, nu are un sediu in care sa poată lucra pentru a realiza o absorbție rapidă a banilor europeni. Lipsa de implicare poate dăuna grav proiectelor cu finanțare europeană, care sunt greu de obținut, proiecte cu un impact social major.


Avem convingerea că această situație o sa se schimbe odată cu lansarea ghidurilor și a oportunităților de finanțare pentru nevoile municipalității, până acum derulându-se doar etapa premergătoare, de pregătire a documentației, astfel se va putea vedea concret efortul depus de GAL și beneficiile acestui tip de finanțare.
Sperăm sa nu vorbim de rea credință, influențe politice sau nepăsare, când e vorba de bunăstarea comunității”, a declarat, ieri, Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara, în cadrul unei întâlniri cu cei care locuiesc în cartierul Plopi.

GAL Timișoara a întocmit o parte din ghidurile prin care banii vor putea fi accesați de firme, dar și de autoritățile locale. Practic, jumătate din bani sunt destinați sectorului privat, antreprenorii putând solicita finanțări pentru a începe sau dezvolta firmele. Fondurile destinate sectorului public pot fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate sau de învățământ, asfaltarea străzilor sau construirea de locuri de joacă.

”Discutăm de dezvoltare durabilă si de o dezvoltare progresivă. Discutăm de lucruri prin care ajutăm oamenii să se poată ajuta ei singuri și să se poată crește nivelul acestei zone, astfel încât întreaga populație din Timișoara să poată spune ca are acces în egală măsură la serviciile oferite de municipalitate”, a explicat Tiuch.

1 COMENTARIU

  1. Primăria cu Robu la butoane e interesată să atragă interlopii și Mafia nu fonduri și investiții legale. Cu Robu în fruntea orașului Timișoara stagnează sau chiar face pași înapoi față de alte orașe din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.