Alaiuri de colindători din tot județul, la Timișoara

Alaiuri de colindători din tot județul, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Obiceiul colindelor de Crăciun, unul dintre cele mai aştetate momente ale sărbătorilor de iarnă,  se păstrează viu în această parte a ţării, fiind deja o tradiţie ca în preajma zilei Naşterii Domnului, copii din întreg judeţul să se întâlnească la Timişoara pentru a colinda şi a face cuvenitele urări.

În 17 decembrie, de la ora 17.30, o sută de copii din centrele de plasament de la Găvojdia, Lugoj, Recaş şi Timişoara vor susţine un concert de colinde la Catedrala Mitropolitană, după care vor fi răsplătiţi cu daruri de către Mitropolia Banatului.

Peste 300 de colindători bănăţeni din întreg judeţul vor fi prezenţi pe străzile Timişoarei în 19 decembrie, începând cu ora 9.30, cu străvechi datini precum bătuta cu dubele, jocul caprei, colindele de fecior şi de fată.


Alaiul colindătorilor va pleca din faţa Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Timiş de pe strada Ungureanu şi va poposi, o jumătate de oră mai târziu, la Palatul Administrativ, apoi la Mitropolia Banatului. Colindătorii din ţara Făgetului şi dubaşii din Pietroasa, Tomeşti, Curtea şi Margina, vor fi îmbrăcaţi în port popular de sărbătoare, cu căciuli de blană şi pene de păun, încinşi la brâu cu o batistă albă şi o bandă tricoloră iar colindătorii Ansamblului Izvoraşul din Buziaş, alături de grupuri vocale din Buziaş, Sânandrei, Făget, Giera, Criciova, fanfara Pro Amiciţia şi corul facultăţii de muzică din Timişoara vor umple străzile de veselie şi culoare. Datini străvechi vor fi reînviate şi prin dans, de Ansamblul Banatul Tineret, de grupul Junii Timişului şi de ansamblul Ghiocelul din Giroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.