ASU Politehnica se va reuni mai repede în 2020. „Băieţii în ghete”...

ASU Politehnica se va reuni mai repede în 2020. „Băieţii în ghete” se despart temporar de doi tineri

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au intrat în vacanţă cu un moral bun după parcursul peste aşteptări de la finele toamnei. ASU Politehnica nu stă grozav din punct de vedere financiar, dar a început să lucreze la planurile „hibernale”. Antrenorul Octavian Benga va suna mai repede adunarea pentru elevii săi în ianuarie faţă de data anunţată iniţial, deoarece alb-violeţii vor testa câteva nume noi. La capitolul plecări figurează sigur două nume, tinerii Răzvan Piţigoi şi Adrian Lazăr vor fi împrumutaţi pentru restul sezonului.

ASU Poli va începe pregătirea pentru campania de primăvară devreme, vineri, 10 ianuarie, cu trei zile mai repede decât data anunţată iniţial. „O să vină jucători în probe şi vreau să mă edific asupra lor… Sunt jucători care sunt interesanţi, nu vreau să greşesc (alegerea lor)… sunt tineri, unii români, alţii sunt străini”, ne-a spus Octavian Benga motivul pentru avansarea datei primei şedinţe de antrenament din noul an.

Cea mai bine clasată timişoreană la finele lui 2019 se va despărţi sigur de unii jucători. Deocamdată tehnicianul a vorbit pentru Pressalert.ro de doi dintre tinerii aflaţi sub contract cu clubul, dar care vor fi cedaţi într-o ligă inferioară pentru a căpăta experienţă. „Îi vom împrumuta pe Piţigoi şi Lazăr la Liga a III-a.


Până acum numai ei doi… Nici numeric nu stăm foarte bine, dar e posibil să mai apară, fiind perioadă de transferuri, vedem, poate unii au anumite nemulţumiri, e posibil orice”, a subliniat Benga.

Mijlocaş defensiv, Adrian Alexandru Lazăr a bifat minute în doar două jocuri pe parcursul turului. În schimb, atacantul Răzvan Piţigoi a totalizat 91 de minute în patru meciuri, fără a reuşi însă să marcheze. Ambii au 19 ani şi provin de la CNP Timişoara.

Altfel, Tavi Benga a vorbit despre dorinţa de a duce echipa într-o zonă cu climă mai bună, mai exact în Turcia, dar planurile pentru acest stagiu ţin şi de buget, unul fragil în acest sezon la Politehnica. Clubul susţinut şi de suporteri aşteaptă întăriri la capitolul sponsori, unii sunt posibili să vină chiar pe filiera antrenorului. „Sunt oameni care să contribuie la bunul mers al echipei… Pentru condiţii mai bune de pregătire… Deocamdată nu a semnat nimeni, dar o să fie, cel puţin doi-trei din partea mea vor fi”, a conchis tehnicianul.

Reprezentanţii suporterilor au subliniat în legătură cu zvonurile din ultima vreme că, oricum, nu e posibilă o nouă experienţă „gen Iancu” sau Zambon, chiar dacă clubul Univ. Politehnica e dispus să discute cu oameni puternici de afaceri. Astfel, nu e exclusă nici posibilitatea transformării clubului în SA pe viitor.

Cu patru victorii şi două remize de la preluarea băncii alb-violete, Benga îşi petrece sărbătorile din postura de antrenor neînvins. „Ar fi chiar culmea să nu fiu mulţumit, se putea şi mai bine dacă eram puţin mai atenţi. Când faci 14 puncte din 18 posibile nu ai ce să zici… suntem pe primul loc al formei din ultimele şase etape, urmaţi de FC Argeş cu două mai puţine”, a adăugat „principalul” celei de-a 6-a clasate din B.

Legat de programul de iarnă al echipei – jocuri amicale în zonă vor fi sigure în compania Ghirodei, Dumbrăviţei şi Lipovei (toate L3). Un alt test dorit e în compania Reşiţei, dar acesta depinde şi de planurile rosso-nerilor, care vor să plece într-un cantonament extern. Rămâne şi cel puţin un joc mai tare pentru data liberă din calendar, 22 februarie, când ASU Politehnica va sta în campionat, cel mai probabil amicalul va fi cu o formaţie din Ungaria sau Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.