ASU Politehnica nu o subestimează pe suferinda Pandurii. „Băieţii în ghete” vor...

ASU Politehnica nu o subestimează pe suferinda Pandurii. „Băieţii în ghete” vor să încheie anul 2019 cu o nouă victorie

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are aparent o misiune uşoară sâmbătă pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu. Gorjenii pregătiţi de timişoreanul Călin Cojocaru sunt pe ultimul loc şi riscă să nu mai poată continua campionatul din cauze financiare, chiar şi aşa, antrenorul alb-violeţilor, Octavian Benga, aşteaptă ca elevii săi să trateze formaţia oaspete ca pe o fruntaşă.

„Băieţii în ghete” întâlnesc suferinda Pandurii în ultimul meci din anul calendaristic 2019. „Ne aşteaptă ultimul meci, cel cu Pandurii, un meci foarte important pentru noi. Ne dorim foarte mult să încheiem cu o victorie, să menţinem şirul din ultima perioadă, al rezultatelor pozitive. Nu e un meci uşor, întâlnim o echipă Pandurii în dificultate, sunt sigur că o să dea totul pe teren. Dacă nu suntem motivaţi vom avea probleme şi nu vreau să se întâmple acest lucru. Le-am cerut jucătorilor să trateze cu mare atenţie. Cel mai important lucru sunt cele trei puncte, sunt foarte importante,… Luăm toate meciurile pe rând, le tratăm la acelaşi nivel, chit că se numeşte Mioveni sau Pandurii. Pe toate le tratăm cu maximă seriozitate. Încercăm prin mijloacele noastre şi prin atitudinea excelentă din ultimul timp, organizare, pregătire tactică foarte bună, să câştigăm acest meci”, a declarat Tavi Benga.

În mod inedit oaspeţii sosesc cu un antrenor care a activat înainte doar la grupări din vestul ţări. „E un antrenor care a lucrat în zonă, la Sebiş, Giarmata, probabil cunoaşte marea majoritate a jucătorilor. Vom vedea sâmbătă dacă vor reuşi să ne blocheze sau să ne surprindă, cel mai mult va conta ce vom face noi…”, a adăugat Benga despre Cojocaru, care a mai fost şi antrenor la ACS Poli în B.

ASU Politehnica se află la doar patru puncte de locul 3, ocupat de Rapid înaintea weekendului. „Sunt un tip realist, încerc să-mi păstrez echilibrul, luăm meciurile pe rând, încercăm să luăm cele trei puncte şi să rămânem în prima treime a clasamentului. Din iarnă vom vedea ce completări sau îmbunătăţiri putem aduce lotului. Prima dată trebuie să ne amintim că acum o lună eram în zona retrogradării… Trebuie să fim realişti, modeşti în continuare.


Dacă ne pierdem capul putem avea surprize mari… Trebuie să rămânem pe aceeaşi linie, cu jucători harnici, agresivi… dacă putem din iarnă să facem mai mult vom încerca sigur”, a spus Benga cu referire la un obiectiv mai îndrăzneţ în primăvară.

Antrenorul alb-violeţilor a depăşit o lună de zile în funcţie fără a fi învins pe banca alb-violeţilor. „Nu m-am gândit la aşa un parcurs, ştiam numărul de meciuri până în iarnă, dacă va fi foarte bun sau foarte rău, dar am avut încredere, am avut şi curaj. Marea majoritate nu iau echipe din mers, am avut încredere în cunoştinţele mele, în jucători, chiar şi în fenomenul violet, până la urmă s-a dovedit a fi o alegere inspirată, de ambele părţi, să încheiem cu o victorie, apoi putem vorbi mai mult pe acest aspect”, a conchis tehnicianul propus la Politehnica de către noul „consilier” al clubului, Ion Timofte.

Singurul absent anunţat în tabăra bănăţenilor e mijlocaşul Bogdan Vasile, suspendat pentru cumul de „galbene”.

Alin Ignea: „Să se uite în primul rând la ei”

Jucător exponenţial al alb-violeţilor în ultimele sezoane, Alin Ignea a avut azi şi un mesaj pentru o altă adversară din B. Mijlocaşul s-a arătat deranjat de declaraţiile antrenorului Adrian Falub, de la „U” Cluj, care a spus că ASU Poli şi Reşiţa sunt echipe modeste, pe care ardelenii nu le-au bătut acasă. „Mai bine şi-ar vedea de treaba lor. Că suntem o echipă modestă?! Să se uite în primul rând la ei… Că şi acum se scutură bara de la ocazia noastră”, a replicat Ignea.

Despre jocul cu Pandurii, Ignea a a spus că e „poate cel mai important meci din acest sezon, dacă nu câştigăm nu avem nicio scuză. Trebuie să încheiem cu o victorie acest an. Au o echipă tânără, care nu are nimic de pierdut, sigur va juca până în ultimul minut. Au antrenor din Timişoara, vrea să demonstreze că poate să nu piardă aici”.

Fost jucător al gorjenilor în elită, mijlocaşul timişorean regretă starea actuală a „urmaşilor lui Tudor Vladimirescu”: „E o situaţie foarte grea, nu doresc niciunui jucător să treacă prin aşa ceva… E greu. Sper să-şi revină, mai ales că şi-au făcut stadion foarte frumos”.

Alin Ignea a vorbit despre extremele prin care a trecut echipa sa în această primă parte a sezonului. De la o echipă cu şapte meciuri la rând fără gol marcat, aşa cum e Pandurii acum, la o grupare care nu a mai cunoscut eşecul de şase meciuri. „Sperăm să ajungem cât mai sus. La început de sezon toţi ne credeau primii retrogradaţi. Acum văd că s-au schimbat lucrurile. Sperăm să terminăm cât mai sus… Am vorbit atunci cu cineva din echipă, că avem şanse să terminăm în primele opt. Avem echipe, depinde numai de noi. Acea problemă cu Daco-Getica, de acolo ni s-a tras, cred că nu am tratat cum trebuie…”, a concluzionat mijlocaşul polist.

Partida ASU Politehnica – Pandurii se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, pe arena „Ştiinţa”, în etapa a 21-a a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.