ASU Politehnica a bătut Pandurii cu forcepsul şi a adus euforia pe...

ASU Politehnica a bătut Pandurii cu forcepsul şi a adus euforia pe „Ştiinţa”. Tribut viola impresionant la 30 de ani de la Revoluţie FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a încheiat anul prin cel de-al şaptelea meci consecutiv fără eşec. Pandurii Tg. Jiu a fost mult mai greu de învins decât se aşteptau druckerii. Timişorenii s-au impus cu 1-0 printr-un penalty primit la ultima fază şi transformat de Mircea Axente. Victoria a declanşat fiesta în tribune, mai ales că situaţia din clasament a stârnit imaginaţa fanilor viola.

„Băieţii în ghete” au luat cu asalt poarta lui M. Cotolan încă din primele minute. Mera a trecut de două ori pe lângă gol în prima repriză, ambele au fost reluări cu capul după faze fixe. Nici Zabun nu a găsit ţinta în minutul 32 cu un şut din careu iar în prelungirile primei părţi Axente a zguduit transversala din lovitură liberă, la o fază la care cel care l-a faultat, Oiţă, a primit doar galben, deşi era ultimul om. La cabine s-a intrat cu 0-0.

Defensiva gorjeană părea să reziste şi altor faze complicate. Chiar în debutul reprizei secunde mingea a ţopăit de două ori pe transversala oltenilor la aceeaşi fază, Vidrăsan fiind ultimul care a încercat să reia din apropiere de lângă un adversar. Bara s-a opus şi şutului fantastic trimis de la distanţă de Scutaru în minutul 77. Apoi, bănăţenii s-au precipitat cu trecerea timpului, şi au cam renunţat la construcţie în momentul în care Mera a urcat în atac şi s-a renunţat la viteziştii Popescu şi Zabun. Mingile aruncate păreau să nu aibă efect în faţa elevilor lui Călin Cojocaru, unii dintre ei elevi la propriu ţinând cont de vârsta din buletin.

Situaţia s-a tensionat în prelungiri, când la marginea terenului a izbucnit un conflict spontan între băncile de rezervă iar un om de banca lui Pandurii a fost eliminat. Această fază l-a determinat pe arbitrul Dorin Voina să mai lase un atac al gazdelor. În urma unei mingi respinse Mera a fost primul în faţa căpitanului Oiţă, sancţionat cu fault. Lovitura de pedeapsă „izbăvitoare” a venit şi după alte faze controversate în careul oaspeţilor de-a lungul reprizei. La punctul cu var victoria a fost adusă de Mircea Axente, al cărui şut a declanşat sărbătoarea în tribune. Deşi au fost sub 700 de spectatori, atmosfera creată a fost demnă de un stadion mare. ASU Politehnica visează acum frumos în iarnă, cu câteva achiziţii suporterii speră să se bată pentru un obiectiv mai ambiţios. Victoria Rapidului înseamnă că echipa lui Tavi Benga rămâne tot la patru puncte de locul 3!

Coregrafie dedicată Revoluţiei din 1989

Ultimul meci din 2019 i-a determinat pe suporterii din Peluza Sud să organizeze un moment special dedicat celor căzuţi la Revoluţie. O tradiţie la ultimul meci din an al favoriţilor. Scenografia la 30 de ani de la căderea comunismului în România a fost una specială. O pânză care a reprezentat Opera a stat în spatele galeriei tot meciul. Pe un alt banner a fost desenat un tanc.

Jucătorii au evoluat în primele minute pe muzica melodiei „Timişoara” (Pro Musica) iar fanii au desfăşurat mesaje, steaguri şi un banner mare pe care a fost scris „Cinste Lor, Eroilor!”. Fanii au cântat versurile, dar au avut şi alte câtece şi scandări recunoscute inclusiv la „Marşul Eroilor”. ”Pentru cei ucişi, după 30 de ani nu există vinovaţi / Când se va face dreptate pentru sângele vărsat?”, a fost unul dintre textele afişate de fani. Pe lângă cele cu „Libertate” ori „Jos comuniştii”.

ASU Politehnica: Mutariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Vidrăsan – C. Popescu (77, F. Trip), Ignea, Zabun (72, Ungureanu) – Axente. Antrenor: Octavian Benga

Pandurii Tg. Jiu: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă (cpt.), D. Ciobanu, Nic. Cotolan – Rob. Bratu, Pisc (57, Dinu-Ivănescu) – Cuţitoiu, Peia, P. Popescu – Cornicioiu (82, Nichifor). Antrenor: Călin Cojocaru

Benga, neînvins la alb-violeţi

Octavian Benga a încheiat anul neînvins pe banca Politehnicii. „E un parcurs excepţional. Vreau să-mi felicit jucătorii, am făcut-o în vestiar. Viaţa demonstrează că atunci când ai inimă, atitudine şi caracter poţi să faci foarte multe. E un parcurs aproape perfect, am luat un singur gol în şase meciuri. Şi acela dintr-un penalty dat de al patrulea arbitru… I-aş numi bravi pe jucători. A fost un meci cu o echipă tipic oltenească, jucători care se agaţă de orice minge, ştiu să tragă de timp sau ştie când să frâneze jocul. Consider victoria meritată, chiar dacă a venit în minutul 94, am avut trei bare… Penalty-ul nu a venit întâmplător, ne-am asumat riscuri, am trimis cei doi fundaşi centrali în atac, am încercat să scoatem mingea în margine, să jucăm cât mai direct.


A fost presiune şi nu întâmplător a venit acel penalty… Vreau să felicit şi echipa oaspete. Sper să nu se desfiinţeze şi să continue pentru că Pandurii e un nume important în fotbalul românesc”, a declarat antrenorul alb-violeţilor.

Antrenorul oaspeţilor, ex-timişeanul Călin Cojocaru a contestat prelungirea partidei peste cele patru minute indicate de la margine. „Un meci foarte greu, am întâlnit o echipă bună, pe val, noi venim după multe nereuşit, dar încet încet începem să arătăm mai echipă. Azi din păcate ne-au lipsit aproape şapte jucători. Mulţi jucători de 2001-2002, nu s-au văzut, erau la primul meci în B, se vede că au calitate, dar trebuie să muncim mult… Avem planuri frumoase, o să facem o adevărată echipă, cum a fost la Tg. Jiu acum trei-patru ani, muncim ca să ne salvăm de la retrogradare. Orice e posibil. Noi azi am stat foarte mult defensiv, speram să-i prindem pe contre. Din păcate am pierdut, dar am pierdut în minutul 97, când arbitrul a arătat patru minute de prelungire şi arbitrul a arătat penalty în 96-97… Nu am fost aşa de periculoşi pe faza ofensivă pentru că la momentul acesta atâta putem… Domnul central a considerat că mai trebuie să lase”, a spus Călin Cojocaru.

Cei de la Pandurii speră ca în iarnă situaţia clubului să se schimbe radical şi să profite de o decizie favorabilă, prin care ar urma să primească mulţi bani de la autorităţi şi fostul sponsor CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.