Atmosferă de basm la seara cu hiturile formației Queen, la Timișoara FOTO

Atmosferă de basm la seara cu hiturile formației Queen, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Concertele care au la bază formații „tribute” au parte de un public aparte. Chestiunea cu pricina s-a văzut cu ochiul liber și vineri seara la Timișoara, la Capcana, unde au poposit membrii trupei maghiare Crazy Little Queen. Formația din Budapesta care a mai posposit de câteva ori în Timișoara și a susținut un recital chiar și în centrul orașului Lugoj cu ocazia Revelionului trecut a adunat un public pestriț, nu neapărat din categoria „rockerilor“. E oarecum și normal, căci muzica celor de la Queen este fredonată de toate categoriile de oameni, iar piese ca „Bohemian Rhapsody”, „Friends will be friends” sau „We will rock you” se strecoară în cele mai variate playlist-uri de party-uri. Ca și în ocaziile trecute, atmosfera creată de artiștii maghiari a fost una de zile mari, recitalul lor având parte de mai multe bis-uri. Chiar dacă cei care posedă urechi „avizate“ au sesizat și mici „erori“ în interpretare, esența a fost aceea că publicul a plecat acasă cu memoria unui recital ieșit din comun. Și la urma urmei, asta contează. A fost o seară în care muizca de bună calitate a însseninat sufletele celor prezenți, iar membrii formației – Giorgio la voce, Miklos Jurisits la chitara, Tamás Kajtár la bas, Gergely Kovács la tobe și Tamás Balikó la clape – au reușit să creeze o atmosferă de basm. Înaintea recitalului am realizat un interviu alături de solistul formației, Giorgio.

– Ați cântat de mai multe ori în zona noastră. De unde v-a venit ideea acestei trupe și de ce tocmai Queen tribut?

– Suntem pe piață de doi ani, am fost de mai multe ori în Timișoara și chiar și în Lugoj. Ne place muzica celor de la Queen, de asta cântăm. Ideea a plecat destul de simplu. Împreună cu clăparul formației cântam pe un vapor de croazieră și ne gândeam ce frumos ar fi dacă am putea cânta doar piese care ne plac nouă. Asta pentru că atunci când cânți la party din când în când ești nevoit să interpretezi și melodii pe placul publicului, așa numitele șlagăre. Așa a început totul.

– Cu ce diferă Crazy Little Queen de celelalte formații de acest gen?

– Sunt multe trupe tribut Queen. Și în Ungaria și în alte țări. Dar niciuna nu e la fel de bună ca a noastră… Ne diferențiem de alții prin… pe de o parte nu folosim sample-uri… la noi totul e sută la sută live. Poate suntem speciali și fiindcă multe trupe tribut pun accent mare pe imagine. Pe look. De multe ori cea ce fac alții, e un show. Un spectacol de teatru. Nu au elementul live. La noi asta primează, interacțiea cu oamenii. Probabil că pentru oamenii care vin la concert și se așteaptă să vadă pe scenă un look apropiat de Queen, nu ne vor îndrăgi prea tare. Țelul nostru primordial nu este acela să arătăm ca cei de la Queen.

– Nu v-ați plictisit să cântați aceleași piese Queen de doi ani de zile?

– Nu, deloc. Nu cântăm aceleași piese, schimbăm foarte mult playlist-ul. Evident, există câteva hituri pe care nu ai cum să nu le cânți, dar avem de ales dintr-un repertoriu bogat.

– Ați cântat de mai multe ori aici, cum vi se pare publicul din România, comparativ cu cel din Ungaria?

– Publicul din România e mult mai bun, lumea știe să se distreze. Cu cât te apropii mai mult de Budapesta, cu atât vezi că oamenii sunt mai reci. Se distrează în felul lor și nu se exteriorizează. Ne place mult publicul de aici…

– Ce așteptări aveți atunci când mergeți într-un oraș în care nu ați mai fost?

– Când mergem într-un loc nou ne așteptăm să fie lume.


E și normal, când sunt mulți se creează atmosferă. Dai energie de pe scenă și primești înapoi de la public.

Foto: Bartha Csaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.