Camera de Comerț din Timiș, prima din România care își deschide reprezentanță...

Camera de Comerț din Timiș, prima din România care își deschide reprezentanță la New York

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru antreprenorii din vestul țării. Astăzi, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a semnat un acord de colaborare cu Consiliul de Afaceri Româno-American. Astfel, în baza acestui document, urmează să fie deschisă o reprezentanță a CCIA Timiș chiar în New York, aceasta reprezentând o premieră la nivelul camerelor de comerț din România. De asemenea, și o reprezentanță a Consiliului de Afaceri Româno-American ar urma să funcționeze la Timișoara, ambele făcând parte din structura celor două organizații.

„Noi, în ultima perioadă, am mai încercat să organizăm întâlniri cu clinici din domeniul sănătății din SUA, sperând să se lege ceva.


De data aceasta, încercăm să realizăm cât mai multe întâlniri cu mediul de afaceri din SUA. Acum vrem să lucrăm la semnarea acestui acord de colaborare, iar anul viitor intenționăm să prezentăm și primele rezultate pe care le vom avea. Biroul CCIAT va fi chiar în inima New York-ului, pe Broadway”, a explicat Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Româno-American, a declarat că, în urma deschiderii celor două reprezentanțe, oameni de afaceri din cele două țări ar putea colabora în domenii diverse.

„Pentru prima oară în 22 de ani, de când avem acest birou deschis, avem o entitate care să fie reprezentată de către o grupare de specialiști care pot reprezenta aproape fiecare domeniu din SUA. Avantajul este că vorbim aceeași limbă engleză-americană, putem să avem întâlniri. Practic, CCIA Timiș va funcționa ca și când există deja la New York, nu prin corespondență, nu prin telefon sau Skype, ci cu adevărați oameni și specialiști. Există oportunități de dezvoltare în orice domeniu: locuințe, managementul de energie, nu cred că nu este un domeniu care să nu poată fi îmbunătățit în România”, a explicat Ștefan Minovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.