Candidatul USR la Primăria Timișoara, despre anunțul lui Robu privind digitalizarea instituției:...

Candidatul USR la Primăria Timișoara, despre anunțul lui Robu privind digitalizarea instituției: Această promisiune e lipsită de orice credibilitate

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, nu crede că municipalitatea are vreo șansă să se digitalizeze în proporție de 100% în relația cu cetățenii, așa cum anunța, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Robu.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Fritz atrage atenția, pentru început, asupra faptului că site-ul Primăriei Timișoara arată la fel ca la lansarea lui în anul 2002.

„18 ani mai târziu, după două mandate de administrație Robu, nu doar că nu s-a schimbat nimic la suprafață, ci unele sisteme informatice chiar au devenit nefuncționale între timp – de exemplu Sistemul Informatic Geografic, care a furnizat informații electronice despre imobile și planuri urbanistice zonale din Timișoara.


Alte sisteme funcționează doar la nivel de teorie tehnică, dar nu și în realitate (probleme sesizate online de către cetățeni „rezolvate” de primărie cu un click, însă nu și în cartiere). Și nici măcar paginile web ale instituțiilor pentru persoane cu dizabilități nu sunt accesibile…persoanelor cu dizabilități„, a semnalat Dominic Samuel Fritz.

De asemenea, candidatul USR la Primăria Timișoara a vorbit și despre „marea strategie de digitalizare a administrației locale„ până în anul 2022, lansată cu câteva luni înainte de alegerile locale, care a fost prezentată „cu tot cu un grafic frumușel și promisiunea unui El Dorado digital la Timișoara„.

„Too little, too late, cum zic englezii. Trecem peste faptul evident că această promisiune (din care vom vedea multe în următoarele luni) e lipsită de orice credibilitate și doar dovedește absența crasă a unei strategii de digitalizare în ultimii ani. Cel mai grav e că este și lipsită de ambiție adevărată: digitalizarea trebuie să meargă mână în mână cu transparentizarea administrației. Nu ajunge să putem cere acte personale sau autorizații online, ci avem nevoie să facem toate datele de natură publică disponibile în timp real. Doar așa pot fi folosite de alte aplicații în serviciul cetățenilor și pot revoluționa felul în care sunt implicați și informați timișorenii. Bineînțeles că pentru asta ar fi nevoie nu doar de niște planuri întârziate, ci de o cu totul altă mentalitate defapt. Această mentalitate nouă o vom căuta degeaba în vechea clasă politică„, a scris Dominic Samuel Fritz, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. În sfârșit a ieșit și USR ușor să vorbească, despre ce nu a făcut Robu în 8 ani de mandat sau nu a vrut să o facă deoarece dacă se realiza erau mai greu să fure terenuri de stat. Sperăm ca domnul Fritz să nu se oprească aici, dorim să continue și să susțină toate eforturile ziariștilor care scot la lumină furturile oamenilor apropiați de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.