Care sunt principalele diferente dintre IFN-uri și bănci

Care sunt principalele diferente dintre IFN-uri și bănci

0
DISTRIBUIȚI

Pe langa creditele oferite de banci, romanii pot solicita finantare si de la institutii financiare nebancare ( IFN-uri). Destinate creditelor rapide, IFN-urile se diferentiaza de banci prin cateva elemente clare si prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Care sunt diferențele dintre un IFN și o banca?

La fel ca  bancile, IFN-urile activeaza pe piata serviciiilor financiare si ofera credite, dar spre deosebire de banci, IFN-urile nu pot atrage depozitele, nu fac operatiuni valutare si nu deservesc conturi curente.

In orice caz institutiile financiare nebancare pot rezolva o nevoie pentru cei care isi doresc un imprumut. Daca ai nevoie urgenta de bani, motivele pentru care merita sa apelezi la un credit de la o astfel de institutie sunt numeroase.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera o institutie financiara nebancara?

  1. Simplitatea prin care se poate solicita un credit.


    In general, solicitarea creditului se face in doar cateva minute iar acordarea este si ea foarte rapida. De cele mai multe ori, banii sunt livrati in contul clientului in aceeasi zi de la solicitare, fara a fi nevoie de actiuni birocratice si de foarte multe acte.
  2. O relationare mai buna cu clientul. Comunicarea este si ea un punct forte. Pe toata durata contractului de imprumut, reprezentantii IFN-ului stau in contact cu clientul si ii ofera toate informatiile de care are nevoie. Chiar si in cazul in care exista probleme legate de returnarea banilor, exista o doza de flexibilitate si de intelegere;
  3. Flexibilitate foarte mare. Fiecare contract este negociat in functie de posibilitatile clientilor, in asa fel incat rambursarea imprumutului sa se faca fara probleme. Spre deosebire de banci, in calculul capacitatii de plata sunt luate mai multe venituri, nu neaparat cele din salarii sau pensii;
  4. Gradul mare de aprobare. Daca in cazul bancilor politica de acordare a creditelor este foarte rigida si selectiva, ceea ce inseamna ca unele persoane, chiar daca au salariul, sunt refuzate de banci. Daca aplici pentru un credit la un IFN ai sanse mult mai mari sa-l obtii.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iei un credit rapid?

Imprumuturile rapide nu vin doar cu avantaje. Este bine sa stii ca acestea implica o serie de costuri care de cele mai multe ori sunt mai mari decat cele solicitate de banci. Tocmai de aceea, este bine sa fie luate doar in cazul in care este neaparata nevoie de ele iar cheltuiala nu suporta amanare. Daca amanarea este posibila, cea mai sanatoasa solutie este aceea de a astepta pentru o finantare din sursele normale de venit sau pentru un imprumut bancar.