Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timișoarei, ar putea ajunge directorul unei...

Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timișoarei, ar putea ajunge directorul unei instituții deconcentrate. Robu: „Are calități pentru o mulțime de funcții”

2
DISTRIBUIȚI

Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Timișoarei, ar avea șanse să fie numit directorul unei instituții deconcentrate, odată cu schimbarea guvernului. Astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, Nicolae Robu a fost întrebat de către un jurnalist dacă este adevărat că propunerea PNL pentru funcția de director la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” este Cătălin Iapă, iar edilul nu a dorit să ofere un răspuns concret.

„Nu există în momentul de față subiectul. Când va exista, atunci sigur că vă vom spune cine a fost numit în funcția de director la aeroport. Ați sesizat nuanța, nu? (n.r. râzând). Zău, nu este momentul să discutăm despre nicio funcție, noi ne vedem de treabă și vrem ca echipa câștigătoare să își poată avea oamenii în cât mai multe poziții și peste tot unde legea permite, fără a-i blama pe cei care au făcut parte din vechea echipă și care au ajuns tot așa acolo. Dar eu vorbesc deschis despre lucrurile astea, alții nu. Nu e normal, dacă ai asumat niște responsabilități față de cetățeni, ai spus că faci asta, asta și asta, să îți poți pune și oamenii cu care să faci? Nu poți lucra cu oameni din echipa adversă decât acolo unde legea așa reglementează. Sunt o mulțime de funcții ocupate interimar pentru că pur și simplu s-a dat o decizie de către puterea politică a momentului și la fel de simplu se poate veni cu o decizie similară cu aceea, dată de puterea politică a momentului actual. E firescul lucrurilor, nu este altceva, în timp ce americanii asumă asta, ca dovadă a sănătății societății americane, că de-aia au performanță.


Eu sunt fan ale unor asemenea abordări cum sunt cele din SUA. Mie nu-mi place birocrația asta întortocheată”, a declarat Nicolae Robu.

În momentul în care i s-a atras atenția că Dan Idolu (PSD) ocupă funcția de director ca urmare a unui concurs, Nicolae Robu a răspuns scurt „nu știu” și că „nimic nu trebuie făcut cu încălcarea legii”. Președintele PNL Timiș a recunoscut că există o listă cu instituțiile care au directori interimari și a amintit încă o dată că își dorește ca toți să fie schimbați cât mai repede.

„Normal că avem o listă cu instituțiile care au directori interimari, eu îmi doresc cât mai repede să fie schimbați. Și la Prefectură sper să se intre în normalitate. Nu o vorbesc de rău pe doamna prefect, aș putea să spun că în diverse momente asta, asta și asta, dar nu spun. Vreau să ne strângem mâna și să mergem înainte și să ajungem ca guvernul Orban să fie reprezentat de altă persoană decât a fost reprezentat guvernul Dăncilă. Nu e normal lucrul acesta? Eu zic că e cel mai normal, restul sunt ipocrizii”, a detaliat Nicolae Robu.

Întrebat dacă vor fi schimbați și directorii de la alte instituții cu care edilul-șef s-a aflat în conflict, de-a lungul timpului, precum Inspectoratul de Stat în Construcții, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor sau Direcția de Cultură, Nicolae Robu a precizat doar că „nu discutăm cazuri punctuale, ci vă spun principii, atât”.

Totodată, primarul Timișoarei a fost întrebat de un jurnalist dacă Iapă ar fi capabil să ocupe o funcție într-o instituție deconcentrată, moment în care Nicolae Robu a început să-l laude pe consilierul său personal.

„Domnul Iapă evident că este un tânăr foarte capabil, că altfel n-ar fi lângă mine. A dovedit-o, a făcut o școală foarte bună, este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, a fost liderul studenților, a fost de asemenea și lider în Senat, reprezentantul studenților în Biroul Senatului. Nu ajungea acolo dacă nu avea valoare recunoscută. Are și experiență, la Fundația pentru Tineret, a lucrat mult pe proiecte, știe ce înseamnă lucrul pe proiecte. El are calități pentru o mulțime de funcții, desigur”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Nu stiu daca este cel mai bun inginer din Romania dar cu siguranta este printre profesionisti acestei tari. Un manager ADEVARAT asta cuvintul reprezentativ pentru DAN IDOLU. Numai rautaciosii pot spune altceva. se pune firesc o intrebare – exista o meserie de manager ? o facultate te face manager ? BInenteles ca nu, manageru se face in zeci de ani de experienta. Si aceasta experienta o are managerul aeoportului Dan Idolu si deci se poate spune ca meseria lui D.I este de manager. Performantele date de indicatorii de management si pe care le-a obtinut indiscutabil Dan IDolu sunt cifre pe care nu stiu cita lume le intelege, insa ce poate intelege toata lumea este ca acest om stie TOT, de la toate procesele si activitatile desfasurate pe aeroport, pina la proiecte europene. Iti verifica si corecteaza fiecare adresa ceea ce nu-i putin lucru ducind in derizoriu sintagma”semneaza ca primarul „. Am avut onoarea sa lucrez cu dinsul si sper sa ramina acolo unde-i este locul aa Aeroportul International Traian Vuia Timisoara.

  2. MESAJ DE INTERES NATIONAL. Stimati operatori de trafic aerian. Avand in vedere urmatoarea miscare a mult prea iubitului fiul al boxigului, aeroportul international Traian Vuia, se va inchide. Va rugam sa incercati mutarea zborurilor pe alte „aeropoarte”!!! De aici vor zbura doar ciorile sterilizate ale maretului ctitor de cacat al Timisoarei. Cine ma sa conduca aeroportul? Caratorul de telefon al marelui robulian? Baaaaa, asta??? Acest pupincurist, smenar, traficant de influenta meritocrat, lingau, si nu mai am epitete. Baaa, da dute ma la boxig si fai la pitpalacu asta de catalin ARMASAR meritocrat, HAEROPORT. Poate se da cu IAPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.