Consiliul Județean Timiș a atras proiecte europene de 80 de milioane de...

Consiliul Județean Timiș a atras proiecte europene de 80 de milioane de euro, în acest an

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Consiliul Județean Timiș a reușit să atragă pe parcursul acestui an finanțări europene în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro. În total, potrivit șefului CJ Timiș, au fost semnate 15 contracte europene, iar unul este în curs de semnare.

Călin Dobra a declarat că printre domeniile prioritare ale instituției pe care o conduce se numără sănătatea și a detaliat care este stadiul proiectului privind realizarea noii maternități a Spitalului Județean Timișoara, cu bani europeni.

„Printre proiectele importante pe fonduri europene este cel privind construcția noii maternități în Timișoara, un proiect în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei.


Am semnat contractul de finanțare, iar la momentul acesta a fost lansată licitația și este în analiză oferta depusă pentru proiectare plus execuție. Sper ca până la sfârșitul anului să avem un verdict în ceea ce privește analiza acestei oferte, ținând cont că este vorba de un singur ofertant, o asociere de firme”, a explicat Călin Dobra.

De asemenea, un al proiect important finanțat cu bani europeni este cel referitor la modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

„Cel de-al doilea proiect din domeniul sănătății pe fonduri europene semnat este cel privind modernizarea, dotarea cu echipamente a Unității de Primiri Urgențe, un proiect în valoare de șapte milioane de lei. Este în curs de elaborare proiectul tehnic și sper ca în primăvara anului viitor să demarăm licitația privind realizarea acestui proiect”, a detaliat șeful CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.