Cum s-a trucat concursul la DRDP Timișoara pentru un condamnat pentru mită,...

Cum s-a trucat concursul la DRDP Timișoara pentru un condamnat pentru mită, nașul deputatului Tripa. Comoara descoperită în vila celei care a cerut șpagă celor de la AC/DC

3
DISTRIBUIȚI

Dosarul de corupție în care, azi dimineață, au fost reținute opt persoane de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara de către DNA și în care parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ionuț Chiseliță sunt suspecți, a scos la iveală mecanismele prin care politic se controla compania, dar și războaiele purtate pentru influență.Ancheta DNA Timișoara a început, în iarna acestui an, de la denunțul unei angajate care lucra în vama Nădlac 2 și care a reclamat că i se cerea lunar o taxă de către șefi pentru a rămâne la cântărirea camioanelor. Printre cei care încasau taxa de protecție era și Elisabeta Miuțescu, cea care a cerut celor de la AC/DC șpagă, în 2010, pentru a permite camioanelor cu echipamente să iasă din țară.


În sarcina acesteia, procurorii au reținut nu mai puțin de 36 de acte materiale de luare de mită. La percheziția efectuată în vila acesteia, anchetatorii au descoperit adevărate magazine și o grămadă de valori. În locuință au fost găsite, pe lângă un pistol cu gaze care avea seria ștearsă pus într-o cutie de parfumuri, nu mai puțin de 16 ceasuri Rolex, aproape 12.000 euro și peste 10.000 lei.

În dosar sunt numeroase discuții despre războiul pornit între filialele PSD din Arad, Timiș și Caraș Severin pentru a-și impune oamenii în funcții de conducere, mare luptă dându-se între Dorel Căprar, șeful PSD Arad și Luminița Jivan de la Caraș Severin. Cătălin Ispravnic, susținut de Dorel Căprar, a fost cel care s-a impus și a dictat toate mișcările de personal în cadrul DRDP Timișoara. Unul dintre cazurile investigate de procurori a fost trucarea concursului pentru angajarea lui Vasile Băețan, nașul deputatului PSD de Arad Florin Tripa. Băețan a fost condamnat, în 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a cerut șpagă 1.500 lei unui camionagiu. Anchetatorii au interceptat o discuție în care Cătălin Ispravnic l-a sunat pe Băețan și l-a chemat să-i dea subiectele pentru concurs. Pentru a fi siguri că nașul parlamentarului nu va avea contracandidați, anunțul pentru organizarea concursului a fost postat pe site-ul DRDP Timișoara la o zi după susținerea probelor, dar cu data din ziua concursului.

3 COMENTARII

  1. Poate verificati si concursurile de la IPJ Timis. Iurma cu cativa ani au organizat concurs pt anumite posturu si au publicat anuntul in ziarul Renasterea parca sau alt ziar local. Am sunat in ziua aparitiei anuntului pt mai multe informatii si mi au spus ca nu se mai fac inscrieri.
    Asa ca poate domnul ministru va face si verificarile concursurilor date in MAI, unde s au publicat anunturile si cat de accesibile au fost acestea pt persoanele cinstite.

  2. Ooo , si mai este un cuib de viespi psd-isti batrani care conduc si detin timisoara, recas si tot ce este fond de vanatoare in judetul Timis . La Multi Ani si lor ! Poate poate

  3. Pote verificati si expropierIile, care s-au efectuat de DRPD Timisoara pentru construirea de autostrazi in judetul Timis. In urma expropieri mi-au lasat intrare pe teren 0,15 m (15 cm), am facut nenumarate demersuri in justitie dar fara rezultat. Cercurile infractionale din DRPD Timisoara au radacini puternici mai ales in justitie. DRPD Timisoara nu au platit Hotarariile de expropiere emise in anul 2011 nici pana in prezent, cu toate demersurile efectuate. Vin si intreb unde sunt bani care au fost alocati pentru expropiere in buzunarul patidelor si a magistratilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.