Decizia instanței în dosarul DIICOT al grupării infracționale de la serviciul arme

Decizia instanței în dosarul DIICOT al grupării infracționale de la serviciul arme

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Caraș Severin a judecat, astăzi, solicitarea DIICOT de arestare preventivă a cinci inculpați care, ieri, au fost reținuți după operațiunea DGA.

Vă reamintim că șeful Serviciului arme, explozivi, substanțe toxice din cadrul IPJ Caraș Severin, comisarul șef Radu Ștefan și alți subordonați împreună cu alți foști militari, asociații unei societăți comerciale specializată în tir și instruire, sunt acuzați de DIICOT că au format un grup infracțional organizat ”scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor”.


În acest dosar, prefectul de Caraș Severin, Matei Lupu a fost pus sub control judiciar, ieri, iar astăzi a demisionat din funcție.

DIICOT a solicita, astăzi, arestarea preventivă pentru Ștefan Radu, Ioan Pop, Nicolae Cernea, Negru Florin și Nicolae Miculescu. În propunerea de arestare preventivă se arată că anchetatorii au montat camere de supraveghere și microfoane în birourile polițiștilor de la serviciul arme. Tribunalul Caraș Severin a decis, în urma deliberării, arestarea celor cinci inculpați. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.