Deputatul PSD Luminița Jivan, audiată la DNA Timișoara în dosarul DRDP UPDATE...

Deputatul PSD Luminița Jivan, audiată la DNA Timișoara în dosarul DRDP UPDATE 7 Răzvan Cuc, după audieri: „Cineva a simțit nevoia să se laude că mă cunoaște” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Luminița Jivan, președintele PSD Caraș Severin, a venit, astăzi, la ora 9, la sediul DNA Timișoara, însoțită de un avocat. Jivan a fost citată în calitate de martor, după ce numele său a apărut în discuțiile interceptate în dosarul de corupție de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Aceasta a refuzat să facă declarații jurnaliștilor, susținând că va spune mai multe după ce va ieși de la audieri. A negat că ar fi discutat cu senatorul de Caraș Severin, Ionel Chisăliță, sau cu șeful PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, pe tema angajărilor de la DRDP. La audieri sunt așteptați și foștii miniștrii Răzvan Cuc și Mihai Fifor.

UPDATE 1 Șeful de cabinet al cancelariei vicepremierului Mihai Fifor, Emilian Pintea, a sosit la audieri, refuzând să facă declarații. Conform interceptărilor din dosar, Horgea Cristian l-a apelat pe Pintea Emilian, stabilind ca acesta din urmă să se întâlnească cu Ispravnic Cristian pentru a-i acorda sprijinul, fară însă a se enunţa ce fel de problemă.

Tot în ziua de 21.08.2019, Ispravnic Cristian l-a apelat pe Emilian Pintea, directorul de cabinet al cancelariei vicepremierului Fifor Mihai: „Porculeţ, se întâmplă rar să te sun de două ori într-o zi. Io te sun o dată pe lună, da’ …”. Emilian Pintea a arătat atunci că a fost contactat telefonic şi de Căprar Dorel şi Horgea Cristian pentru a-i comunica faptul că urmează a fi contactat de Ispravnic Cristian: „Da. Şi m-o sunat şi antemergători … M-o sunat şi Doru şi Horgea. Să-mi zică că mă suni tu. Deci, nu mai spun asta, aşa … ă, fară …”, se arată în dosar.

UPDATE 2 Fostul vicepremier MIhai Fifor a sosit, la 9,45, la audieri și a susținut că va da declarații la ieșire.

UPDATE 3 Deputatul Luminița Jivan a declarat la ieșirea de la audieri că „mi s-a adus la cunoștință că am fost citată ca martor. În acest dosar se povestea de două ori de numele meu. Am dat declarații domnilor procurori. Bănuiesc că o să se încheie lucrurile aici.


Vedem zilele acestea. Nu am nicio legătură cu acest caz. Nu a ajuns absolut nimic din Caraș. Am dat declarațiile deja. Nu mă simt vinovată cu nimic”.

UPDATE 4 Emilian Pintea, fostul șef de cabinet al vicepremierului MIhai Fifor, a refuzat să facă declarații la ieșirea de la audieri, susținând că și în fața procurorilor și-a rezervat dreptul la tăcere.

UPDATE 5 Mihai Fifor a declarat la ieșirea de la audieri că „era absolut firesc să răspuns solicitărilor procurorului de caz pentru că nu am avut niciodată nimic de ascuns. Întotdeauna, am fost un om care a respectat legea și întotdeauna am spus că, dacă este nevoie, mă pun fără niciun fel de problemă la dispoziția organelor de cercetare atunci când e nevoie de mine și de informații pe care să le știu. Vreau să spun, cu toată fermitatea, că nu am cunoștință de ce s-a întâmplat în acest dosar. Am văzut în presă. Sunt lucruri pe care nu pot decât să le dezavuez în modul cel mai ferm. Am încercat, întodeauna, de-a lungul carierei mele, să aplic legea și să respect legea. Rămân extrem de ferm  în a susține aceste lucruri. Vreau, de asemenea, să spun cu fermitate că sprijin, fără niciun fel de rezervă, activitatea instituțiilor abilitate să facă lumină în acest caz pentru că eu cred că este foarte important ca lucrurile să fie analizate și lămurite așa cum prevede legea. Sunt, în continuare, ferm decis să sprijin activitatea instituțiilor abilitate pentru că eu cred că este important să se finalizeze și să ducă la bun sfârșit acest caz. Este important ca toată lumea să respecte legea și instituțiile abilitate să-și facă datoria. Niciodată, nimeni nu mi-a cerut să îmi exercit în vreun fel influența sau autoritatea în favoarea cuiva, pentru angajări sau altă problemă pentru că lucrurile trebuie să fie extrem de clare – sunt un om care respectă legea. Niciodată nu avenit cineva să solicite acest lucru”.

UPDATE 6 Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns la audieri la sediul DNA Timişoara. Acesta a spus că nu ştie despre acest dosar decât ce a citit în presă.

UPDATE 7 Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost  informat că are calitatea de martor în dosarul de corupție de la DRDP Timișoara.

„Cred că s-a lămurit situația vizavi la lucrurile care au apărut în presă. Nu am nicio treabă cu subiectul menționat. Niște oameni probabil s-au folosit de numele meu și de funcția care o aveam în acel moment. Am venit, am dat declarații, dacă e nevoie voi reveni, și cam atât. Pe mine în timpul mandatului m-a interesat să conduc ministerul, să merg pe șantiere și să–mi fac treaba. Numirile s-au făcut legal, din ce știu eu, în cadrul companiilor vorbesc. Numirile de directori generali s-au făcut conform ordonanței 109, în rest au avut autonomie să-și facă propria echipă. Mai multe persoane, din ce am citit în presă și din ce mi s-a prezentat, au simțit nevoia să se laude că mă cunosc sau că au vorbit cu mine, lucru care nu s-a întâmplat. Cu domnul Căprar am avut o relație de colegialitate în Camera Deputaților și atât. Nu mi-a cerut nimic în afara sferei legale”, a spus Răzvan Cuc după ce a fost audiat de procurori.

1 COMENTARIU

  1. De ce DNA raportat de primar nu este așa harnic, chiar credeți că nu se vede???? La câte ilegalități se petrece în primărie DNA nu vrea să ia la cunoștință. De ce judecam și tragem la răspundere doar pe unii iar pe alți îi lasă să defileze cu Mafia prin tot orașul. Da poate vin schimbări și în DNA pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.