Tensiune la Înalta Curte de Casație și Justiție după mesajul unuia dintre...

Tensiune la Înalta Curte de Casație și Justiție după mesajul unuia dintre inculpați către subordonații din DRDP Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă astăzi contestația DNA după ce prima instanță a respins arestarea preventivă a inculpaților din dosarul de corupție de la DRDP Timișoara, însă procesul a fost momentan întrerupt.

Conform stiripesurse.ro, instanța supremă a suspendat judecarea contestației DNA Timișoara împotriva deciziei de eliberare a celor opt persoane din dosarul PSD Arad după ce procurorul prezent la ședință a anunțat că dorește să depună un proces verbal de constatare vizând o posibilă tentativă de influențare a martorilor comisă imediat după eliberare de către unul dintre directorii din cadrul Drumuri și Poduri Timișoara.

Conform sursei citate, Andrei Mircea Lucaciu, șef la Departamentul Venituri din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timișoara, ar fi spus în prima ședință avută cu subordonații imediat după eliberare că dorește ca aceștia să declare lucruri corecte dacă vor fi chemați la audieri.


Pe baza acestor pretinse afirmații, martorul amenințat din dosar ar fi alertat de îndată anchetatorii de la DNA Timișoara care au intrat pe fir.

Urmare acestei informări dinamice, spun sursele citate de stiripesurse.ro, procurorii au încheiat un proces verbal de constatare, pe care vor să îl depună marți ca probă la dosar și care să dovedească necesitatea luării măsurii arestării preventive față de cele opt persoane, pe motiv că încearcă influențarea martorilor.

În sala de judecată, apărarea lui Lucaciu ar fi afirmat că această situație nu este conformă cu realitatea și că Lucaciu nu ar fi spus asemenea lucruri. La momentul publicării acestei știri cei doi judecători ICCJ analizează procesul verbal întocmit de anchetatorii DNA Timișoara și urmează să stabilească dacă poate constitui probă la momentul judecării contestației. Procesul este în prezent suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.