PSD Timiș, susținere pentru Sorin Grindeanu, chiar dacă acesta nu face parte...

PSD Timiș, susținere pentru Sorin Grindeanu, chiar dacă acesta nu face parte din partid. Care sunt noile nume din conducerea filialei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Aproape două ore a durat, astăzi, ședința comitetului executiv al PSD Timiș, în cadrul căreia au fost luate mai multe decizii, după ce Călin Dobra și-a dat demisia din funcția de președinte de organizației județene. Vă reamintim că în locul său a fost numit deputatul Alfred Simonis, care era președinte executiv al PSD Timiș.

Astfel, astăzi s-a decis ca noul președinte executiv al PSD Timiș să fie numit senatorul Eugen Dogariu, iar secretarul executiv al PSD Timiș – Sebastian Răducanu.

De asemenea, la ședință a participat și fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent președintele ANCOM, în calitate de invitat special. Astfel, în timpul ședinței s-a decis ca Sorin Grindeanu să fie sprijinit, în cazul în care va lua hotărârea de a candida la conducerea partidului.

„Astăzi am avut un invitat special, la de doi ani și jumătate de când a plecat din partid fără să-și dorească acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat astăzi la ședința comitetului executiv, poate mai târziu decât ar fi trebuit. Am ținut ca el să fie invitat la această ședință, a participat cu plăcere. A fost primit cu entuziasm de colegii primari și membri ai comitetului executiv. Ne-a spus câteva cuvinte, ne-a vorbit emoționat și, astăzi, în cadrul comitetului executiv al PSD Timiș s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie, el va avea întreaga susținere a PSD Timiș, considerând cu toții că este nevoie în conducerea partidului de oameni de talia lui Sorin Grindeanu”, a afirmat noul președinte al PSD Timiș.

Alfred Simonis a ținut să precizeze că, în acest moment, Sorin Grindeanu nu este membru PSD, dar că poate face politică, chiar dacă conduce ANCOM.


„Pentru că s-a vehiculat în ultima perioadă faptul că fiind președintele ANCOM-ului nu are dreptul să facă politică…, nu are dreptul să fie membru de partid, în acest moment, nu îi interzice nimeni să aibă o opțiune politică, să aibă prieteni politicieni, poate să participe la ședințe de partid, repet, nefiind membru al PSD, până când va considera oportun să devină, iar noi îl vom primi cu brațele deschise”, a precizat Alfred Simonis.

De asemenea, noul președinte al PSD Timiș a afirmat că, în continuare, Călin Dobra va rămâne candidatul partidului la consiliul județean.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a avut doar cuvinte de laudă la adresa noii conduceri a PSD Timiș, afirmând că „sunt oameni tineri, dar totodată cu experiență, care sunt convins că vor reaprinde acea scânteie și vor readuce personalitatea PSD Timiș. Această organizație, indiferent de perioadă, a avut personalitate și a știut să spună da și mai ales a știut să spună nu, atunci când a fost cazul”.

Întrebat de către un jurnalist de ce crede că nu a fost invitat să participe la ședințele PSD Timiș în calitate de invitat și de către Călin Dobra, fostul premier a răspuns că „despre Călin Dobra, atât timp cât și-a dat demisia, chiar nu vreau să comentez. Practic, cred că și-a făcut singur o autoevaluare din perspectiva funcției de președinte al PSD Timiș, așa că eu nu am ce să comentez nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.