Expoziții de sărbători și planetarium mobil, la Arad FOTO

Expoziții de sărbători și planetarium mobil, la Arad FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Complexul Muzeal Arad a pregătit, mai ales pentru copiii care nu peste multă vreme vor intra în vacanţă, şi nu numai, mai multe expoziţii atractive, cu surprize din cele mai plăcute, oferindu-le un mod cât mai interesant de petrecere a timpului liber.

Jucăriile lui Moş Gerilă şi Moş Crăciun

Jucăriile preferate ale copiilor, începând din perioada interbelică până în anii ʹ90 pot fi văzute în expoziţia „De la Moş Gerilă la Moş Crăciun”, deschisă la muzeul de artă şi organizată împreună cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor, care va putea fi vizitată până în 15 ianuarie. Figurine, păpuşi, maşinuţe şi trenuleţe, roboţi, rachete şi nave spaţiale aranjate în jurul bradului, sunt considerate astăzi istorie de copii dar părinţii lor le privesc cu nostalgie, căci le amintesc de copilăria lor. Cristian Dumitru şi Mihai Dumitru, curatorii expoziţiei, au selecţionat în jur de 1.000 de jucării din cele peste 15.000 pe care le deţin, multe dintre acestea provenind de la fosta fabrică de păpuşi „Arădeanca”. Alături de acestea, sunt prezentate mai multe reproduceri ale unor fotografii vechi, care înfăţişează copii împreună cu jucăriile lor. Pentru copii, intrarea la expoziţie este liberă.

Primul pas pe lună

„Planetariu Mobil”, eveniment organizat de către Asociaţia Astronautică Pluto, vine pentru întâia oară la Arad între 11 şi 18 decembrie, cu spectacolul „Jumătate de secol de la primul pas pe lună”. Un spectacol interactiv, în amintirea istoricului moment în care Neil Armstrong a păşit pentru prima dată pe Lună, cu explicaţiile a doi povestitori care vor comunica cu publicul, proiecţii spectaculoase, mecanică cerească, ştiinţe aerospaţiale şi cucerirea spaţiului cosmic, toate spre încântarea publicului.


Proiecţiile se vor desfăşura din oră în oră, de la 9,00 până la 18,00, durata unei proiecţii fiind de 50 de minute. Accesul la acest  eveniment se face pe bază de rezervări la nr. tel. 0740.365.699, sau cu 15 minute înainte de începerea proiecţiei, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată este de 4 ani, cu însoţitor adult, iar preţul biletului este de 16 lei.

Dinozaurii rămân la Arad până în 15 ianuarie

Pentru vacanţa de iarnă, muzeul face tuturor copiilor un cadou-surpriză: Cea mai atractivă expoziţie, care s-a bucurat de un enorm succes, a avut un record de public şi a fost considerată evenimentul muzeal al anului la Arad, „O lume dispărută la muzeu. Dinozaurii” va rămâne deschisă până în 15 ianuarie 2020. Muzeul oferă şi o expoziţie în aer liber, cu exponate din parcul tematic „Dino Parc” Râşnov, şi un stand foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.