Festival de scurtmetraje la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara

Festival de scurtmetraje la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

biblioteca universitatea politehnica

Festival inedit de film, care va fi organizat, săptămâna aceasta, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara. După ce săptămâna trecută a organizat Zilele Filmului Brazilian, de această dată UPT va fi gazda unul festival ce promovează noile tendințe din cinematografia portugheză și tinerii regizori portughezi.

New York Portuguese Short Film Festival, pe scurt NYPSFF, se va desfășura în 4 și 5 decembrie, la BCUPT. Festivalul este unul itinerant, cele nouă ediții de până acum desfășurându-se în Statele Unite ale Americii, Portugalia, Brazilia, Africa de Sud, Angola, Australia, Polonia, Canada, Germania, China, Mozambic, Marea Britanie, Thailanda, Franța, Kenya, India, Ungaria, Senegal, Republica Cehă și România.

Alese de patru jurați desemnați de Arte Institute din New York, cele 15 scurtmetraje care întregesc ediția de anul acesta vor mulțumi iubitorii de animație, de ficțiune și de film documentar.


Prin varietatea temelor, proiecția încurajează, la fel ca la edițiile precedente, dialogul intercultural.

Festivalul scurtmetrajelor în portugheză – FCCPLP, aduce în atenția publicului scurt-metraje din țările în care limba portugheză este limbă oficială și promovează tinerii cineaști din spațiul lusofon. Ediția de anul acesta a festivalului reunește 5 producții din São Tomé și Príncipe, Angola, Capul Verde, Portugalia și Brazilia.

Temele care definesc ediția 2019 vizează statutul femeii, emigrarea, tradițiile, obiceiurile și credințele. Proiecțiile scurtmetrajelor vor avea loc în zilele de 4-5 decembrie 2019, de la 18.30, în sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale a UPT.

Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.