Fără Alexandru Pelici pe bancă, Ripensia a fost egalată în Crâng la...

Fără Alexandru Pelici pe bancă, Ripensia a fost egalată în Crâng la ultima fază

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a avut o misiune dificilă pe terenul Gloriei Buzău în etapa a doua a returului. Neînsoţiţi de antrenorul Alexandru Pelici, aflat pe picior de plecare, roş-galbenii au reuşit totuşi să conducă în două rânduri formaţia gazdă. Bănăţenii au fost în avantaj până în minutul 90+3, când Valentin Munteanu a marcat pentru 3-3 şi a stabilit scorul final.

În ciuda problemelor legate de staff, timişorenii au deschis scorul la Buzău în minutul 19 prin Albert Voinea, care a devenit golgheterul campionatului. Atacantul a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a înscris în poarta goală. La pauză avea să se înregistreze însă scorul final din tur, 2-1 pentru gazde, prin „dubla” principalului marcator al Buzăului, Valentin Munteanu. Mai întâi acesta a înscris după o pasă pe culoar în minutul 33, pentru ca trei minute mai târziu să-şi ducă echipa în avantaj cu un lob peste Mociu de la limita careului.

După pauză însă timişorenii au fost cei care au întors rezultatul.


În minutul 56 fundaşul Mihai Hescko a restabilit egalitatea pe tabelă. Pentru ca, pe final, Voinea să ajungă la cota 13 printr-un gol de 3-2 în minutul 87 care părea decisiv pentru o iarnă mai liniştită. În prelungiri Gloria a avut forţa să mai puncteze o dată sau mai bine zis Vali Munteanu, căci acesta a stabilit scorul final a treia reuşită personală în meci.

În urma acestui rezultat Ripensia nu se depărtează foarte mult de zona periculoasă şi va ierna cu doar 24 de puncte acumulate în 20 de jocuri înregistrate. La finele lui februarie roş-galbenii vor primi vizita celor de la Metaloglobus în runda 22.

Lipsiţi de serviciile a doi antrenori

„Ripi” s-a deplasat în Crâng fără Alexandru Pelici. Tehnicianul a dat semne că e aproape de o despărţire de club şi după conferinţa de presă de la jocul cu FC Argeş, când le-a urat jurnaliştilor „Sărbători fericite!”. Pelici nu mai susţinea conferinţe înaintea meciurilor roş-galbenilor, în schimb a fost prezent la petrecerea de final de an a clubului. La Buzău nu a fost prezent nici „secundul” Iulian Muntean, suspendat o lună de zile după un gest făcut la meciul cu Viitorul Pandurii (0-0). Prin urmare echipa a fost condusă de celălalt antrenor secund din staff, ex-umetistul Călin Mada. Conform liga2.ro ripensiştii ar fi aproape de o despărţire şi de jucătorii Adrian Zaluschi (suspendat pentru acest meci) şi Marius Fotescu, ambii ar fi „înţeleşi” cu Dunărea Călăraşi. Ultimul nu a fost inclus în lot pentru această deplasare. Pe bancă a apărut în schimb un nou junior, Alex Benea.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Gîţ, M. Ioniţă, Pîrcălabu, Balgiu – Tucaliuc (cpt.), Vîlsan (68, Godin), Bourceanu, Chipirliu (68, Luptak) – V. Munteanu, V. Alexandru. Antrenor: Ilie Stan

Ripensia: Mociu – Lungu, Hecsko (90+1, Ţieranu), Apro (cpt.), C. Toma (89, Benea) – T. Călin, Stoi – Popovici, Neagu, Chera (78, Golda) – Voinea. Antrenor: Călin Mada

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.