Grefierii din Timișoara, a doua zi de protest față de anunțata tăiere...

Grefierii din Timișoara, a doua zi de protest față de anunțata tăiere a pensiilor de serviciu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Grefierii de la toate instanțele din Timișoara – judecătorie, tribunal, curte de apel – au întrerupt, în marea lor majoritate, și astăzi lucrul, pentru a doua zi consecutiv. La protest au participat și grefierii de la DIICOT și DNA. Grefierii au ieșit în fața Palatului Dicasterial cu foi A4 pe care scria „protest” sau „25 de ani de obligații fără drepturi”.

Acțiunea a fost determinată de votul din comisia de muncă din Camera Deputaților de abrogare a pensiilor de serviciu ale grefierilor.

Curtea Constituțională a României a statuat deja prin Decizia nr. 1237/ 06.10.2010 că „pensiile de serviciu se bucură de un regim juridic diferit în raport de pensiile speciale acordate în regimul public de pensii”, tocmai din cauza interdicțiilor și incompatibilităților impuse de lege magistraților, care sunt identice și pentru personalul auxiliar de specialitate din instanțe și parchete”, se arată în comunicatul Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial.


Grefierii avertizează că „abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate va genera masive mișcări de protest, care vor conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete. Fără grefieri nu se poate înfăptui justiția”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.