Informare meteo de ninsori și vânt, de duminică până marți seara

Informare meteo de ninsori și vânt, de duminică până marți seara

0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi puternice, vânt și ninsori la munte, valabilă de duminică până marți. În Maramureș și Transilvania se anunță precipitații mixte.

Potrivit unei informări meteo de duminică, începând de la ora 20.00 până marți seara va ploua temporar în cea mai mare parte a țării.

Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali.


În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.