Lungmetrajul timișorean „Pisica Verde” a fost premiat la București

Lungmetrajul timișorean „Pisica Verde” a fost premiat la București

0
DISTRIBUIȚI

Realizatorii filmului de lungmetraj „Pisica Verde”, Timișoara Film Society, au fost răsplătiți cu premiul special al festivalului indie al producătorilor de film independenți IPIFF 2019, eveniment care a avut loc la București.

Festivalul a fost organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România/Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA), între 26 și 30 noiembrie.


Timp de cinci zile cinefilii din Bucureşti au putut să vizioneze la Cinematograful Union, cele mai noi premiere INDIE (independente) ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj (producţii fără sprijin financiar din partea CNC), precum şi o serie de scurt metraje ale Şcolilor de Film. Ajuns la ediţia a XIV-a, IPIFF este singurul festival din ţară dedicat producătorilor de film.

„Pisica Verde”, în regia lui Narcis Constantinescu, este bazat pe o piesă de teatru scrisă de Elise Wilk, piesă considerată una dintre cele mai valoroase opere ale teatrului românesc. Printre actori se numără Romeo Ioan, un actor profesionist cu experiență de la Teatrul Național Timișoara precum și Raul Andrici, Mara Baboianu, Bianca Diaconu, Andrei Iurcu, Daniel Tulbure și Ștefania Marinescu de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu. Coloana sonoră a fost semnată și compusă de Attila Lukinich și Seian Scorobete. Din echipa de producție a filmului fac parte Ovidiu Roteliuc, Narcis Constantinescu, Robert Stanca, Ciprian Dan Bilencu, Mario Farkas, Cosmin Mîrza, Ella Jebelean, Alexandru Geru, Alisa Roteliuc, Cristina Roteliuc și Bogdan Pătruică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.