Mai mulți bani pentru subvenția la căldură alocați de Primăria Timișoara, după...

Mai mulți bani pentru subvenția la căldură alocați de Primăria Timișoara, după ce a fost majorat prețul gigacaloriei

1
DISTRIBUIȚI

La început de iarnă, Primăria Timișoara a mărit prețul gigaloriei, însă persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi nevoite să scoată mai mulți bani din buzunar. Asta pentru că municipalitatea a crescut și subvenția pentru căldură.

Concret, ieri, pe masa aleșilor locali, în plen, s-a aflat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea prețului local al energiei termice livrate de Colterm.


Astfel, a fost aprobat ca prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice de către Colterm pentru populație să fie de 415,39 lei/MWh, inclusiv TVA, iar pentru agenții economici de 360,90 lei/MWh. Prețurile ar urma să intre în vigoare în termen de 15 zile de la aprobarea hotărârii de consiliu local.

Înainte ca acest proiect să fie aprobat, prețul energiei termice livrată consumatorilor din sistemul centralizat era de 402,10 lei/MWh.

„În aceste condiţii, pentru păstrarea constantă a preţului de facturare la populaţie, ca măsură de încurajare a abonării la Compania Locală de Termoficare Colterm SA, se impune creșterea subvenţiei de la 193,98 lei/MWh la 207,27 lei/MWh, adică cu 13,29 lei/MWh cu TVA inclus”, se arată în proiect.

1 COMENTARIU

  1. Si angajatii Colterm monteaza centrale si conducte de gaz pe la blocuri,in timpul serviciului,nici macar in timpul liber…primare,cum naiba sa incurajezi abonarea la Colterm asa?..mai verifica-ti gealati ce conduc institutia aia,ca la ce salarii le dai,ei trag firma in jos,scopul final fiind sa ramana doar cu lucrarile de la scoli,spitale,etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.